More


  Unul dintre cele mai cumpărate medicamente dispare de pe piaţă

  =

  Pastile

  Compania Zentiva a anunţat marţi că produsul Distonocalm nu va fi disponibil pe piaţă în perioada următoare, acesta aflându-se în proces de autorizare la ANMDM într-o “nouă formulă”, din combinaţia căreia a fost exclus derivatul de ergot.

  Dosarul pentru noua formulă a fost depus spre evaluare în decembrie 2013.

  Decizia companiei Zentiva România de a înregistra o nouă formulă Distonocalm vine după ce, în 2013, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat “restricţionarea utilizării medicamentelor care conţin derivaţi de ergot pentru anumite indicaţii terapeutice”, nu şi pentru cele ale medicamentului Distonocalm.

  Recomandarea CHMP a condus la dificultăţi de aprovizionare cu derivat de ergot şi, în final, la “epuizarea stocurilor de materie primă”, ceea ce face imposibilă continuarea producţiei în formula actuală.

  “Este important de menţionat faptul că această situaţie nu a fost cauzată de probleme de calitate, eficienţă sau siguranţă a produsului. Indicaţiile terapeutice pentru Distonocalm nu sunt incluse
  pe lista de restricţii CHMP. Totodată, subliniem că nu este o decizie bazată pe raţiuni economice comerciale, aşa cum poate s-ar putea crede, date fiind condiţiile foarte dificile din piaţa farmaceutică.”, a declarat Simona Cocoş, directorul general al Zentiva România.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img