Vom avea un complex sportiv pe „Vulturului”coica

Conducerea Primăriei Satu Mare a reușit să obțină acordul conducerii Ministerului Apărării Naționale în vederea obținerii unui teren situat pe strada Vulturului, în vecinătatea fostului stadion UNIO. Municipalitatea are în vedere dezvoltarea unui complex sportiv pe viitor. Dacă membrii Consiliului Local vor aproba proiectul de hotărâre se va face un pas important pentru intrarea terenului în domeniul public al municipiului Satu Mare.

Un prim pas a fost făcut
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat, în proiectul de hotărâre supus aprobării Consiliului Local, că în locația indicată se are în vedere construirea unui complex sportiv. ”Urmare a necesităţii – la nivelul municipiului Satu Mare – de a se edifica un complex sportiv care să cuprindă sală polivalentă, bazin de înot, dar şi alte amenajări destinate practicării diferitelor sporturi, s-a identificat un teren liber situat în zona străzii Vulturului, în vecinătatea Stadionului Unio, teren ce aparţine domeniului public al Statului Român şi este în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, fiind identificat ca imobil 3109 Satu Mare. Având în vedere faptul că o parte din imobilul teren mai sus identificat nu este utilizată de către unitatea militară care aparţine Ministerului Apărării Naţionale, nefiind îngrădit, prin prezentul proiect de hotărâre ne manifestăm intenţia de a prelua această suprafaţă din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în domeniul public al Municipiului Satu Mare şi administrarea Consiliului local al municipiului Satu Mare, în vederea construirii unui complex sportiv”, se arată în proiectul de hotărâre inițiat de către primarul Dorel Coica.

MApN este de acord
Conducerea Primăriei Satu Mare susține că a obținut acordul conducerii Ministerului Apărării Naționale (MApN), cu condiția ca militarii să aibă pe viitor acces gratuit în viitorul complex sportiv. ”În susţinerea solicitării amintim faptul că, în Municipiul Satu Mare – la momentul de faţă – nu există o sală polivalentă, iar pentru a beneficia de finanţare în realizarea complexului sportiv este necesară adoptarea acestui proiect de hotărâre de către Consiliul local al municipiului Satu Mare.

Totodată, menţionăm că prin adresa nr. A 1837/16.02.2016, înregistrată la Primăria municipiului Satu Mare sub nr. 8066/22.02.2016, Ministerul Apărării Naţionale şi-a exprimat acordul privind transmiterea imobilului teren sus-identificat în domeniul public al Municipiului Satu Mare şi administrarea Consiliului local Satu Mare, cu respectarea unor obligaţii din partea Municipiului, referitoare la îngrădirea terenului solicitat şi permiterea accesului gratuit al personalului Ministerului Apărării Naţionale din Garnizoana Satu Mare în complexul sportiv ce urmează a fi realizat pe terenul în cauză”, se mai arată în sursa citată.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts