More


  ALDE amenință Guvernul cu o moțiune simplă pe tema fondurilor europene

  - Advertisement -

  imageResize

  Guvernul are termen până la începutul lunii mai să prezinte măsurile privind accesarea fondurilor europene, în caz contrar ALDE urmând să depună o moțiune simplă care să sancționeze Executivul pentru acțiune deficitară în acest sens, a anunțat luni copreședintele ALDE Daniel Constantin.

  “Suntem extrem de îngrijorați, suntem în data de 18 aprilie și nici până astăzi nu există nici măcar o măsură din fondurile europene din programarea 2014 — 2020 care să fie deschisă. Reamintesc că cea mai mare parte a creșterii economice din 2016 a fost pusă la începutul mandatului de guvernare pe ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene. S-a propus atunci ca 43% din investițiile publice a se face din fonduri europene. Este responsabilitatea Guvernului să vină în fața Parlamentului cât mai rapid cu putință, astfel încât să prezinte anumite termene la care vor fi lansate măsurile cu finanțare din fonduri europene. Facem așadar un apel către prim-ministru și, dacă până în primele zile din luna mai nu se vor lansa măsurile, dacă nu se va lua o măsură la Ministerul Fondurilor Europene, ALDE ș-a propus să vină la nivelul Parlamentului cu o moțiune simplă prin care să sancționeze acțiunea deficitară pe care o are Guvernul în ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene”, a precizat Constantin într-o conferință de presă susținută la Palatul Parlamentului.

  În opinia acestuia, noul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, numit luni, ar fi fost mai potrivit la portofoliul fondurilor europene.

  Potrivit acestuia, România se află “în haos” și în ceea ce privește Legea salarizării unice, iar Guvernul “trebuie să-și asume rapid” un proiect în acest sens, fie sub forma unei ordonanțe de urgență sau a unui proiect de lege.

  “Încă nu avem o dată la care Guvernul va veni cu un proiect foarte serios în întâmpinarea așteptărilor pe care românii le au în această perioadă. Facem încă odată apel la Guvern, la premierul Dacian Cioloș, căruia nu noi i-am făcut guvernul, să ia o decizie (…) astfel încât să-și îndeplinească acest angajament luat încă din luna noiembrie — să vină cât mai repede cu un proiect de lege privind legea salarizării unice. (…) România a cunoscut o creștere economică substanțială în anii 2013, 2014, 2015 și cred că era momentul ca aceasta să se reflecte și în buzunarul cetățenilor. În continuare se creează foarte multe diferențe între categoriile sociale”, a motivat liderul ALDE.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img