More


  Care sunt beneficiile postului

  =

  postul pastelui

  Indiferent că este ținut din motive religioase, de sănătate sau estetice, cercetătorii au stabilit faptul că postul alimentar are o mulțime de beneficii asupra organismului.

  • Scade riscul bolilor asociate cu îmbătrânirea (cum ar fi demența), precum și, probabil, pe cel de cancer, crescând în același timp speranța de viață.
  • Scade nivelul glucozei (zahărului) în sânge: sensibilitatea corpului la insulină s-ar îmbunătăți, iar omul ar avea nevoie de mai puțină insulină, lucru care ar duce la scăderea riscului de obezitate și de diabet.
  • Scade trigliceridele și colesterolul din sânge, având prin urmare un efect benefic asupra bolilor cardiovasculare.
  • Favorizează producerea de noi celule sușă, ceea ce asigură întărirea sistemul imunitar.
  • Un regim hipocaloric (în cadrul căruia se consumă doar înlocuitori alimentari speciali un anumit timp) sau un regim cu lichide permite o scădere în greutate considerabilă în timp foarte scurt. Este totuși foarte dificil de păstrat greutatea la care se ajunge după post.
  • Curele de detoxifiere, cel mai des sub formă de sucuri de fructe și ceaiuri, se țin pentru purificarea corpului, eliminarea toxinelor, furnizarea de energie și îmbunătățirea sănătății generale. Nu există totuși prea multe dovezi științifice în acest sens. În plus, corpul elimină în mare parte toxinele prin ficat și rinichi. Detoxifierea prin intermediul unei cure de sucuri de fructe timp de două sau trei zile nu poate face rău în cazul unor persoane sănătoase, însă cure mai lungi pot provoca unele schimbări metabolice și duce la degradare musculară.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img