More  Coregraful Cornel Patrichi a murit

  - Advertisement -

  Cornel Patrichi a fost diagnosticat în urmă cu cinci ani cu cancer pulmonar, iar de atunci se lupta cu boala. Sâmbătă coregraful ar fi trebuit să-şi sărbătorească ziua, însă nu a putut face asta din cauza bolii, informează ProTV. Cunoscutul dansator şi coregraf Cornel Patrichi a apărut în mai multe spectacole de televiziune şi filme.

  S-a născut la Bucureşti pe dată de 1 aprilie 1944. A absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în acelaşi an, că balerin la Teatrul “Constantin Tănase”, unde a apărut în revista “Cărăbuş”.

  În anul 1970 s-a angajat la Teatrul “Fantasio”. La vârstă de 26 de ani a primit derogare ca să fie maistru, devenind astfel şi coreograf. A dansat 8 ani pe scenă acelui teatru, dar în paralel, şi pentru televiziune şi în filme, potrivit cinemagia.ro.

  Momentul său de glorie în televiziune a avut loc în 1973 cu un spectacol de estradă, regizat de Alexandru Bocăneţ. Vreme de câţiva ani a lucrat cu regizorul Valeriu Lazarov la nişte coregrafii pentru televiziune, şi la un film cu el şi cu Salome, cântăreaţa care câştigase concursul de “Euroviziune” din acel an.

  Cornel Patrichi a lucrat în 1987 o lună la Dresda, după care a mers în Italia, unde a rămas, deschizând o şcoală de balet. În anul 1999 s-a întors în ţară şi a făcut 88 de balete în doar 11 luni, pentru emisiunea “Vineri seară, cu Florin Călinescu”. A participat de asemenea la emisiunea “Dansez pentru tine”, ca membru al juriului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts