More


  De ce este bine ca TVR să intre în insolvenţă. Cum explică Ministerul de Finanţe

  =

  Persoane sosesc la Televiziunea Romana pentru a vizita Studioul 4, cunoscut ca studioul Revoluţiei, cu ocazia implinirii a 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, in Bucuresti, luni, 22 decembrie 2014. Pentru prima dată, după 25 de ani, publicul poate intra în studioul unde Mircea Dinescu a anunţat: "Dictatorul a fugit!", "Am învins!". Era 22 decembrie 1989, ora 12.55. Acum, după un sfert de veac de la acele momente, Televiziunea Română recreează cadrul din care s-a transmis, în premieră mondială, o revoluţie în direct. Pentru ca vizitatorii să poată înţelege mai bine desfăşurarea evenimentelor din decembrie 1989, expoziţia tematică organizată de TVR este susţinută de Armata Română, cu elemente de tehnică militară. BOGDAN IORDACHE / MEDIAFAX FOTO
  Persoane sosesc la Televiziunea Romana pentru a vizita Studioul 4, cunoscut ca studioul Revoluţiei, cu ocazia implinirii a 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, in Bucuresti, luni, 22 decembrie 2014. Pentru prima dată, după 25 de ani, publicul poate intra în studioul unde Mircea Dinescu a anunţat: “Dictatorul a fugit!”, “Am învins!”. Era 22 decembrie 1989, ora 12.55. Acum, după un sfert de veac de la acele momente, Televiziunea Română recreează cadrul din care s-a transmis, în premieră mondială, o revoluţie în direct. Pentru ca vizitatorii să poată înţelege mai bine desfăşurarea evenimentelor din decembrie 1989, expoziţia tematică organizată de TVR este susţinută de Armata Română, cu elemente de tehnică militară. BOGDAN IORDACHE / MEDIAFAX FOTO

  Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a trimis o scrisoare Parlamentului în care expune soluţiile tehnice pentru redresarea SRTV şi a SRR, punând accent pe varianta insolvenţei şi pe avantajele ei.

  Potrivit documentului înaintat Legislativului, prima variantă ar fi reorganizarea SRTV şi SRR ca două instituţii publice, finanţate integral de la bugetul de stat, din venituri proprii sau combinat.

  Această variantă ar presupune, printre altele, adoptarea în regim de urgenţă a unui proiect de lege care să prevadă reorganizarea SRR şi SRTv şi rectificarea Legii bugetului de stat pe anul 2016.

  ”Menţionăm că reorganizarea SRTv ca instituţie publică presupune că deficitul bugetului general consolidat s-ar majora la nivelul unui an cu circa 100 de milioane de lei, iar în 2016 impactul asupra deficitului bugetar ar fi de 410 milioane lei – datorii comerciale şi cheltuieli de funcţionare”, se arată în scrisoare.

  O altă variantă ar fi reorganizarea ca societăţi comerciale, dar, în cazul în care nu sunt achitate datoriile restante sau societăţile înregistrează alte datorii restante, procedura de insolvenţă ar putea fi cerută de orice persoană interesată.

  Reorganizarea ca regii autonome de interes naţional reprezintă o altă posibilă soluţie.

  În cazul tuturor celor trei soluţii menţionate mai sus este necesar să se prevadă instituirea obligaţiei de colectare a taxelor de către toţi furnizorii de energie electrică şi limitarea comisionului perceput de către aceştia.

  Intrarea SRTv în insolvenţă este soluţia cu cele mai multe avantaje, în opinia semnatarului, ceea ce ar presupune ”adoptarea în regim de urgenţă a unui proiect de lege prin care să se completeze Legea 41/1994, în sensul că SRTv şi SRR li se pot aplica numai acele dispoziţii din legea 85/2014 pentru procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă care vizează redresarea activităţii şi de excludere totală a procedurii falimentului””.

  Printre avantajele intrării SRTv în insolvenţă Anca Dragu a menţionat posibilitatea redresării companiei prinhtr-un plan de reorganizare, imposibilitatea furnizorilor de servicii – electricitate, gaze natural, apă, servicii telefonice – de a schimba, refuza sau de a întrerupe serviciiile. De asemenea, TVR ar putea să participle la licitaţii şi nu ar mai plăti dobânzi, majorări sau penalizări pentru datoriile deja existente la data deschiderii procedurii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img