More


  Documentarul “Chuck Norris vs. Communism”, proiectat la Viena

  =

  chuck-norris-vs

  Proiecţia documentarului “Chuck Norris vs. Communism” (2015), în regia Ilincăi Călugăreanu, este prezentată de Festivalul internaţional de film Let’s CEE, la cinematograful Urania Kino din Viena, vineri, 22 aprilie, la ora 19:30.

  “Chuck Norris vs. Communism” prezintă România comunistă a anului 1985 în care, ascunsă de ochii vigilenţi ai Securităţii, Irina Margareta Nistor a tradus peste 5.000 de filme străine.

  În România anilor ‘80, mii de filme din Vest s-au strecurat prin Cortina de Fier şi au deschis, celor ce îndrăzneau să se uite, o fereastră spre lumea liberă. Un afacerist de pe piaţa neagră a casetelor VHS şi o traducătoare curajoasă au adus magia filmului în viaţa cenuşie din comunism.

  Institutul Cultural Român de la Viena a sprijinit prezenţa românească din cadrul festivalului internaţional de film Let’s CEE 2015, festival dedicat producţiilor cinematografice central şi est-europene. Au fost ecranizate în total 118 de filme de lungmetraj, scurtmetraj şi documentare.

  “Chuck Norris vs. Communism” (2015), un documentar coprodus de HBO Europe a fost prezentat în ianuarie 2016 pe canalul naţional de televiziune american PBS şi va intra anul aceasta şi în renumita reţea de filme Netflix.

  Documentarul o coproducţie România/ Germania/ Marea Britanie, a fost proiectat în premieră mondială, la începutul anului 2015, la Festivalul Sundance.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img