More


  Moartea unui celebru rege a fost elucidată după sute de ani. A fost bătut cu cruzime înainte de a fi decapitat în faţa bisericii

  =

  coroana

  Legenda sfântului Erik povesteşte despre un rege care a avut o moarte dramatică într-o luptă în faţa bisericii din Uppsala, Suedia, unde tocmai fusese la liturghie.

  Acum, cercetătorii au scos la iveală argumente precum că poveştile omului cunoscut sub numele de Eric Legiuitorul sau Eric cel Sfânt pot fi adevărate.

  Cercetătorii de la Universitatea din Uppsala au analizat rămăşiţele regelui Erik XI.

  Legenda despre regele Erik datează din anul 1290 şi are la bază istorioare mai vechi, considerate pierdute. Conform legendei care s-a păstrat, Erik, care a fost ales rege, a domnit cinstit, fiind un creştin devotat. El a condus o cruciadă împotriva Finlandei şi a sprijinit întotdeauna Biserica.

  El a fost omorât în al zecelea an de domnie, în anul 1160, de către un pretendent danez la tron. Rămăşiţele sale s-au odihnit într-un relicvariu începând cu anul 1257.

  O analiză detaliată a scheletului a fost realizată în 1946, dar apariţia unor noi metode de analiză a dus la o nouă examinare în 2014.

  La 23 aprilie 2014, racla a fost redeschisă în cadrul unei ceremonii din Catedrala Uppsala.

  Cercetători din mai multe domenii au studiat rezultatele analizelor efectuate pe rămăşiţele regelui Erik, pentru a afla mai multe despre regele medieval. Acum, primele rezultate ale acestor examinări au fost făcute publice.

  “Colaborarea în cercetarea cu privire la analizele moaştelor scheletice ale lui Erik cel Sfânt oferă informaţii detaliate cu privire la starea sa de sănătate (elaborate de ortopezi şi radiologi), starea genealogică (în urma analizelor ADN), dieta lui (analiza izotopică) şi moarte sa (medicină legală)”, a declarat liderul proiectului Sabine Sten, profesor de osteoarheologie la Universitatea Uppsala.

  Citeşte în continuare pe Descopera.ro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img