More  Petrom, a treia scădere de business dintre greii regiunii în energie

  - Advertisement -

  petrom

  Nicio companie activă în domeniul petrolier nu a scăpat de furia barilului în 2015, cei mai mari zece jucători din domeniul energetic din Europa Centrală şi de Est terminând anul cu 8,5 miliarde de euro mai puţin în conturi faţă de 2014. Petrom, singura firmă locală care are acces la clubul exclusivist al greilor din energia regiunii, a înregistrat a treia cea mai mare scădere a cifrei de afaceri după polonezii de la Lotos şi PKN Orlen.

  Ceva mai bine au rezistat companiile din domeniul energiei electrice, în contextul în care preţul energiei nu a fost afectat de fluctuaţii majore.

  Topul celor mai mari 10 companii energetice din regiunea Europei Centrale şi de Est este dominat fără drept de apel de companiile din Polonia. Cehia este prezentă cu două companii, iar Ungaria cu una singură, MOL, care este însă a doua cea mai mare companie energetică din regiune.

  România, ţara cu a doua cea mai mare capacitate de producţie a energiei din regiune după Polonia şi cu un mix de resurse de invidiat, nu are nicio companie în topul celor mai mari firme de energie electrică din zonă. De asemena, România este singura ţară din regiune care şi-a împărţit producătorii în funcţie de resurse, cărbuni, hidro sau nu­cle­ar, în timp ce vecinii săi şi-au construit companii puternice tocmai prin mixul de energie pe care-l vând.

  Continuarea pe ZFCorporate  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts