More  Scurtă istorie a articolelor de lenjerie intimă

  - Advertisement -

  De la rigidul corset la bikini și tanga din nailon, expoziția “Underwear” organizată la Victoria and Albert Museum din Londra prezintă trei secole de istorie a lenjeriei intime în Europa și îndeosebi în Marea Britanie, precum și strânsa ei relație cu moda fiecărei epoci.

  “Moda și lenjeria intimă sunt legate intrinsec, la fel ca în cazul ‘’oului și găinii’’…și vrem să explorăm acest lucru”, a declarat pentru AFP Susanna Cordner, unul dintre responsabilii care au conceput expoziția ce cuprinde circa 200 de piese.

  Expoziția, şi-a deschis porțile sâmbătă și se va închide în 12 martie 2017, prezintă exponate din secolul al XVIII-lea. Femeile purtau pe post de lenjerie intimă un fel de body-uri din fibre naturale, direct pe piele. Peste acestea erau puse corsete care susțineau pieptul și modelau silueta, fiind un fel de bază pentru rochii.

  Așa cum arată una din piesele importante ale expoziției, un corset realizat manual de o femeie de condiție modestă din Whitby (coasta de nors-est a Angliei), corsetul nu era apanajul înaltei societăți, ci era purtat de femeile din toate categoriile sociale.

  Expoziția arată că și unii bărbați purtau corsete sau centuri late pentru a-și subția silueta sau a-și susține spatele în timpul activităților sportive, fără a atinge totuși exagerările constatate la femei la sfârșitul secolului al XIX-lea.

  A doua parte a expoziției arată cum corsetele, în versiune ușoară, se bucură de mare popularitate printre creatorii de modă. Agent Provocateur, de exemplu, scoate în evidență aspectul erotic al acestui obiect de îmbrăcăminte. De altfel și Vivienne Westwood și Jean-Paul Gaultier lasă corsetele la vedere, ca articole care se poartă pe deasupra.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts