More


  1 Iunie la Bibliotecă

  - Advertisement -

  Biblioteca-povesti11

  Dublă lansare de carte
  Biblioteca Judeţeană Satu Mare, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare, organizează azi de 1 iunie, cu începere de la ora 14.00, în Sala de lectură ”Gheorghe Bulgăr”, lansarea volumelor „Cravata roșie cu tricolor” și „Corabia piraților”, teatru pentru copii în ediție bilingvă româno-engleză, ambele sub semnătura profesoarei Nicoleta Câmpian.

  Evenimentul este organizat cu scopul de a marca data de 1 Iunie drept Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului, ambele lucrări lansate având în centru copilăria, surprinsă în diferite ipostaze.

  „Cravata roșie cu tricolor” este un roman autobiografic; el creionează 12 ani din copilăria Nicoletei Câmpian, trăiți în „Epoca de aur” și „reprezintă perspectiva unui copil asupra perioadei ceaușiste, amintiri dintr-o copilărie aproape fericită”, după cum însăși autoarea mărturisește.

  Firul epic al romanului debutează cu „Sunt un om mare care nu a uitat să fie copil. (…) Mi-am petrecut o parte din copilărie în comunism.” și se încheie cu fraza „Cravata roșie cu tricolor și-a depănat povestea…Ea nu este doar simbolul unei epoci negre în istoria României, ci și însemnul unei generații. Este acolo, parte din copilăria noastră, a generației cu cheia în gât.” . Între aceste două momente se derulează o poveste, frumos ticluită, bazată pe istorie și sentimente trăite.

  Volumul de teatru pentru copii „Corabia piraților”, tradus în Limba engleză „The Ship of the Pirates”, aduce în fața cititorilor personaje și întâmplări surprinzătoare și fabuloase, cărora copiii pasionați de arta teatrală vor dori să le dea viață.

  Ambele volume au apărut în anul 2015, la Editura sătmăreană „Citadela”.
  Nicoleta Câmpian se recomandă, în primul rând, prin activitatea sa de la catedră: dascăl erudit, devotat și implicat în toate activitățile școlare și extracurriculare ale elevilor săi, un prieten de nădejde al Bibliotecii Județene Satu Mare. Pe tărâm literar, menționăm lucrările apărute anterior ”Zâmbet de copil”, volum de teatru școlar, publicat în 2011, și volumul ”Însemnările unei diriginte”, construit sub forma unui jurnal ce destăinuie experiența de dascăl și diriginte a autoarei, apărut în anul 2013 și lansat în spațiul Bibliotecii Județene Satu Mare.

  La eveniment sunt invitați să participe profesori și scriitori, oameni de cultură, jurnaliști, elevi ai profesoarei Nicoleta Câmpian, apropiați și colaboratori, oameni care doresc să-i fie alături și să-i transmită un gând bun autoarei.

  Se deschide secţia de împrumut pentru copii
  Conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare anunță publicul cititor faptul că se redeschide Secția de împrumut pentru copii, după o perioadă în care s-au derulat acțiunile de inventariere și barcodare a colecțiilor.

  Astfel, secția destinată copiilor este cea care a dat startul unui amplu proces de modernizare și eficientizare a serviciilor și activităților de bibliotecă. Grație faptului că toate publicațiile au atașat acel număr unic de identificare, prin aplicarea etichetei cu cod de bare, viitoarele acțiuni de inventariere a colecțiilor vor avea un timp redus de implementare, față de inventarul efectuat în sistem tradițional, pe fișe de catalog.

  1-Iunie_Dubla-lansare-de-carte

  „Este un moment istoric pentru Biblioteca Județeană Satu Mare faptul că, printr-un efort susținut, odată cu inventarierea colecțiilor, s-a reușit barcodarea tuturor publicațiilor gestionate de Secția de împrumut pentru copii, care însumează peste 45.000 de unități de bibliotecă. Investiția noastră, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare, în achiziționarea softului de bibliotecă și a licențelor TinRead, precum și a echipamentelor IT, la care se adaugă efortul colegilor care s-au implicat în derularea acestor activități, au ca rezultat eficientizarea serviciilor curente care se desfășoară în cadrul secției, respectiv împrumutul, prelungirea perioadei de împrumut sau descărcarea publicațiilor împrumutate din fișa electronică a cititorilor, precum și reducerea considerabilă a timpului pentru următoarele inventare.”, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

  Secția va fi deschisă pentru public în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, în intervalul orar 0800 – 1700. Bibliotecarii le reamintesc utilizatorilor faptul că inscrierea la bibliotecă și obținerea permisului de intrare sunt absolut obligatorii pentru a beneficia de toate serviciile și transmit cititorilor „uituci” rugămintea de a restitui de urgență publicațiile cu termen de împrumut depășit pentru ca acestea să fie repuse în circuitul lecturii publice.

  În mod fericit, redeschiderea Secției de împrumut pentru copii coincide cu data de 1 Iunie, zi în care se celebrează Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img