More


  Cătălin Cherecheș, trimis în judecată în stare de arest preventiv

  - Advertisement -

  Catalin_Chereches_06

  Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

  Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în perioada martie — septembrie 2015, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar și ordonator principal de credite, pentru susținerea financiară a Asociației Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare și implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul Local în acest sens, a pretins și primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât și prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.

  “În perioada imediat următoare, Cătălin Cherecheș, pentru a propune Consiliului Local al municipiului Baia Mare susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială, operațiune care nu s-a mai finalizat. La 14 aprilie, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului”, susțin procurorii.

  Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin lui Cătălin Cherecheș.

  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img