Cel mai scump vin din lumecel-mai-scump-vin

O ladă cu 12 sticle de vin Romanée-Conti, produs în Burgundia, se va licita azi, la Geneva, aceasta fiind numai o parte din „comoara” viticolă care va fi scoasă la vânzare. Selecţia care numără peste 1.400 de sticle de vin de colecţie se estimează că va depăşi o sumă record.

De regulă, vestitul Pinot Nor de Burgundia obţinut pe domeniul Romanée-Conti este vândut în cantităţi limitate, de cel mult, două, trei sticle, rareori se ajunge la 12 sticle vândute. Tocmai de aceea, licitaţia organizată astăzi la Geneva, de casa de licitaţii Baghera Wines, este considerată un eveniment aparte, graţie celor peste 1.400 de sticle de colecţie, printre care şi sute de sticle provenite de pe legandara Domaine de la Romanee-Conti.

Întreaga colecţie de vinuri valorează cel puţin 3.500.000 de euro, iar cel mai important lot este format din 12 sticle de vin Romanée-Conti din 1988, estimat la 180.000 de euro. O singură sticlă costă prin urmare 15.000 de euro, iar un pahar din legendarul vin ar costa aproximativ 3.000 de euro.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts