More


  Coreea de Nord se laudă cu progresele împotriva fumatului

  - Advertisement -

  Coreea de Nord a anunțat miercuri că o campanie de stat ajută la reducerea numărului de fumători, deși liderul Kim Jong Un este văzut frecvent cu țigara în mână în fotografiile publicate în presa locală, relatează Reuters.

  Guvernul a redus zona totală cultivată cu tutun ‘cât de mult a fost posibil’, iar pe pachetele de țigări sunt înfățișate avertismente privind riscurile asupra sănătății, relatează agenția oficială de știri KCNA. ‘Numărul nefumătorilor scade remarcabil pe zi ce trece’, scrie KCNA, precizând că numărul de fumători masculini era mai mic cu 8% în 2013 decât cu patru ani înainte.

  Agenția de știri nu face însă nicio referire la obiceiul lui Kim Jong Un și la faptul că a fost văzut frecvent cu țigara în mână, inclusiv la un eveniment unde a anunțat miniaturizarea cu succes a unui focos nuclear în timp ce stătea lângă un obiect mare care părea a fi o rachetă balistică. Tatăl lui Kim Jong Un, Kim Jong Il, ar fi fost și el un fumător înrăit. El a fost văzut fumând în imaginile difuzate de presa de stat în 2009, la un an după ce se credea că a suferit un accident vascular cerebral, deși anunțase cu câțiva ani în urmă că se lăsase de fumat.

  Kim Jong Il a murit în decembrie 2011 după ce a suferit un atac de cord în timp ce se afla în trenul prezidențial, a informat presa de stat nord-coreeană.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img