More


  Corina Crețu: Dacă România nu accelerează atragerea fondurilor europene, își va crea riscuri economice

  - Advertisement -

  imageResize

  Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat joi, la Cluj, că dacă nu va absorbi suficiente fonduri europene, România își va crea riscuri în ceea ce privește economia.

  “Fiind în România, trebuie să dau acest mesaj: dacă România, în perioada următoare, nu-și accelerează ritmul de absorbție a fondurilor europene, se vor crea riscuri privind economia României, în sensul încetinirii creșterii acesteia. Este păcat, fiindcă România este la această oră țara care înregistrează cea mai mare creștere economică din UE. Guvernul României știe că are tot sprijinul din partea Comisiei Europene, din partea mea personal, pentru ca fiecare proiect european care se derulează să schimbe viața cetățenilor”, a spus Corina Crețu.

  Ea a atras atenția și în ceea ce privește folosirea fondurilor de coeziune acordate orașelor din România și pentru care a fost prelungit termenul până în luna iunie.

  E un semn de încredere pe care Comisia Europeană o acordă orașelor europene, este pentru prima dată în istoria UE când o parte din buget se duce direct și va fi gestionat direct de orașe. Iar România a alocat aproape 20% din totalul fondurilor de coeziune către orașele României. Speranța mea este că această campanie electorală nu va împiedica primarii să lucreze pentru implementarea unor proiecte care mai sunt și care au ca dată finală iunie 2016. Am făcut această derogare pentru 58 de de proiecte majore, din decembrie 2015 până în iunie 20016. Cred că este foarte important ca și comisar european să transmit acest semnal pentru că, dacă aceste lucrări nu se vor termina până în iunie 2016, banii se vor pierde și e vorba de 58 de proiecte majore în țară”, a precizat Corina Crețu.

  Comisarul european pentru politică regional, Corina Crețu, a participat, joi, la Cluj, la seminarul “Simplificarea Fondurilor structurale și de investiții europene”, alături de președintele Comisiei de dezvoltare regională a Parlamentului European, Iskra Mihaylova, de europarlamentarul Mircea Diaconu și de vicepremierul Vasile Dîncu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img