More  Dumbrava minunată luată cu asalt de micii biciliști

  - Advertisement -

  bici2

  11 echipe de mini-biciclişti s-au întrecut luni în curtea Grădiniţei cu Program Prelungit Dumbrava Minunată într-un concurs ce a însemnat etapa finală a campaniei Vreau permis de biciclist!

  Fiecare grupă de preşcolari în care poliţiştii şi reprezentanţii Fundaţiei Maria, iniţiatori ai campaniei Vreau permis de biciclist!, au discutat pe tot parcursul lunii aprilie despre un stil de viaţă sănătos din care mersul cu bicicleta în condiţii de siguranţă nu trebuie să lipsească, a avut posibilitatea de a trimite 2 reprezentanţi în etapa finală a concursului pe grădiniţe.

  Cele 11 echipe de copii venite de la șase grădiniţe din municipiul Satu Mare au avut posibilitatea, după o riguroasă selecţie teoretică anterioară desfăşurată la grupe, de a demonstra şi practic cunoştinţele privind mersul cu bicicleta. Preşcolarii au arătat că ştiu să îşi doteze bicicleta cu cele necesare, că au înţeles cum trebuie să fie echipat un biciclist, că au îndemânare la condus şi cunosc regulile de circulaţie pentru biciclişti.

  Juriul format din comisar Săndulescu Simona şi inspector principal Hrihorişan Felicia din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Leontina Ghiţ, din partea Inspectoratului Şcolar şi psiholog Mihali Nicoleta, director al grădiniţei gazdă, Dumbrava Minunată, împreună cu iniţiatorii campaniei: Otilia Matioc, din partea Fundaţiei Maria şi Ovidiu Matioc din partea Radio Transilvania, au desemnat, după două ore de întreceri, câştigătorii concursului.

  Locul 1 la categoria preşcolari a fost ocupat de reprezentanţii GPP nr. 11, Blaga Andrei şi Grosu Tamara, coordonaţi de educatoarea Angheluş Lenuţa. Locul 2 a revenit echipei formate din copiii Orha Amalia şi Vanţ Andrei de la Grădiniţa Voinicelul, coordonaţi de doamnele educatoare Gorgan Rodica şi Jucan Adina, iar locul 3 a fost adjudecat de GPP nr.6, reprezentată de copiii Kinczel Christopher şi Csiki Luana, aflaţi sub îndrumarea doamnei educatoare Viziteu Loredana.

  bici

  Toţi participanţii au primit diplome şi premii, dar cel mai mare câştig a fost faptul că au învăţat că bicicleta poate fi un mijloc comod şi distractiv de deplasare şi de mişcare, cu condiţia de a fi utilizată conform vârstei şi regulilor de circulaţie.

  Peste 400 de copii din cele 6 grădiniţe înscrise în campanie, respectiv GPP Dumbrava Minunată, GPP nr. 5, GPP nr. 6, GPP nr. 11 şi GPP Voinicelul, au devenit de astăzi posesori ai simbolicului ,,permis de biciclist”, care le atestă participarea la lecţiile de educaţie rutieră oferite în această campanie şi, implicit, cunoştinţe despre conducerea bicicletei în condiţii de siguranţă.
  Mulțumim Radio Transilvania, mulțumim IPJ Satu Mare!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts