More


  Fructe şi legume din ţări non-UE, verificate

  - Advertisement -

  fructe-legume

  Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au controlat, timp de o săptămână, nivelul reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import, din spaţiul extracomunitar.

  Peste 6.000 de tone de fructe şi legume, importate din ţări precum Turcia, Albania, Iran, Macedonia, Serbia, Columbia, Egipt, Ecuador, Argentina, Republica Moldova şi Kenya, au fost verificate, săptămâna trecută, de inspectorii de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit unui comunicat emis de instituţie.

  Astfel, 313 transporturi (aproximatic 3.500 de tone) au fost controlate în depozite autorizate şi 33 de transporturi (peste 2.500 de tone) în Posturile de Inspecţie la Frontieră Constanţa Nord, Constanţa Sud, Moraviţa şi Otopeni.

  Din fructele şi legumele verificate au fost prelevate probe pentru analize de laborator în vederea determinării prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide. În urma analizelor, nu s-au constatat depăşiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri şi pesticide, se mai arată în comunicat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img