Luna albastră, un eveniment astronomic deosebitluna-albastra

În ultima perioadă, numele “Luna albastră” a fost folosit pentru a descrie două dintre cele două luni pline apărute într-o singură lună calendaristică, dar o definiţie mai veche spune că Luna Albastră reprezintă, de fapt, a treia lună plină dintre cele patru care pot apărea într-un singur anotimp.

Acum, datorită progresului făcut în tehnologie, fenomenul este mult mai bine cunoscut. Din câte se pare, următorul eveniment de acest gen va avea loc pe data de 21 mai 2016 şi se va produce în apropierea planetei Marte, notează Descoperă.

Conform unui articol publicat în anul 1937, în Almanahul Maine Farmer, Luna Albastră este acea lună plină care poate apărea în plus faţă de celelalte trei observate pe parcursul unui anotimp. În acest mod au fost descrise Lunile Albastre apărute pe cer pe 21 noiembrie 2010 şi 20 august 2013.

Pe data de 21 mai, Luna şi Marte vor putea fi observate pe cer, începând cu seara zilei de 21 mai şi până în dimineaţa zilei de 22 mai. Bineînţeles, Luna nu va avea culoarea albastră, însă culoarea roşie a lui Marte va fi cât se pote de vizibilă.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts