Portul popular din Țara Oașului, inspirație pentru designerul Ramona Filipportul-popular-din-Tara-Oasului

Ramona Filip se numără printre designerii români care se bucură de succes peste hotare. Deși trăiește în Cipru de mai mulți ani, ea nu a uitat de tradițiile românești. Românca a purtat la un eveniment de gală o ținută inspirată din portul popular oșenesc.

Celebrul designer Ramona Filip promovează România peste hotare. Ea a ales să le povestească străinilor despre tradițiile românești într-o postare pe blogul ei. Ținuta pe care a purtat-o la un eveniment de gală a fost inspirată de portul popular din Țara Oașului.

„După cum probabil știți deja, eu sunt îndrăgostită de costumele tradiționale românești, chiar le colecționez pe acestea. Am purtat cu mândrie această bluză tradițională românească.” a scris ea pe ramonafilip.com

Portul tradițional din Maramureș și din Țara Oașului au reprezentat o sursă de inspirație pentru designerul care și-a construit deseori ținutele în funcție de aceste piese vestimentare cu valoare sentimentală pentru româncă. Originară din Vișeul de Sus, Ramona a terminat Relații Economice Internaționale la ASE București, iar după absolvire, în 1999 și-a urmat prietenul (actualmente soț și tatăl celor doi copii ai săi) în Cipru. În 2002 a debutat ca și designer cu o colecție haute couture numită ” The Dream”.

Succesul nu a întârziat să apară, astfel că după șapte ani, Ramona a primit titlul de „Cel mai bun designer al anului 2009 „. În prezent numele Ramonei a devenit un brand puternic și sute de femei din toate colțurile lumii îi poartă creațiile.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts