More  Prichindeii, Someşul şi o “poveste curgătoare”

  - Advertisement -

  prichindei

  Sute de preșcolari au ieşit la o poveste pe malurile Someșului. În zona de picnic din Micro 16 a avut loc a doua activitate de tip outdoor din cadrul proiectului „Satu Mare pentru copii” iniţiat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ), conceput pentru a facilita cunoaşterea de către copii a principalelor obiective turistice ale judeţului.

  Prin activitatea outdoor: „Someşul, o poveste curgătoare” s-a urmărit însuşirea unor noţiuni geografice despre râul Someş, cunoaşterea de către copii al acestui curs de apă, mediul de viaţă, zonele de agrement şi relaxare și potenţialul navigabil.

  Copiii au ascultat povestea Someșului, evenimentele inundațiilor din 1970, au studiat flora și fauna râului, respectiv a malurilor, realizând ierbare, au plantat puieți, au construit adăposturi pentru micile vietăți ale zonei (cuiburi, mușuroaie), au învățat despre poluare, filtrare, etc.

  Această activitatea a fost coordonată și organizată de către Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 cu sprijinul Primăriei Satu Mare, a Agenţiei de Protecţie a Mediului și cu implicarea directă a 21 de educatoare de la grădinițele din municipiu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts