Ţara care a declarat fiecare vineri zi liberă de sărbătoaretara-zi-libera

Oamenii care locuiesc în această ţară sunt cu adevărat fericiţi! Aceştia nu trebuie să lucreze în zilele de vineri timp de două luni din an. Cine nu ar vrea încă o zi liberă?

Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a stabilit că fiecare vineri din lunile aprilie şi mai sunt sărbători şi nu se munceşte, într-o încercare de a economisi curent electric ca urmare a secetelor, care au împins nivelul de apă al hidrocentralelor sub pragul critic, scrie Bloomberg.

Măsurile vor include şi obligarea utilizatorilor mari de curent electric, precum mall-urile sau hotelurile, să îşi genereze singuri electricitate pentru nouă ore pe zi. Operatorii din industria grea îşi vor reduce consumul de electricitate cu 20%.

”Planul este pentru două luni şi va ajuta Venezuela să treacă prin cea mai dificlă perioadă, cu riscuri extrem de ridicate. Fac apel la tineret şi la familii să se alăture nouă şi să reuşim cu acest plan. Trebuie să colaborăm şi să fim disciplinaţi pentru a confrunta această situaţie extremă”, a spus Maduro.

Anunţul vine după ce preşedintele a ”oprit” ţara pentru o săptămână, în timpul vacanţei de Paşte, dând muncitorilor trei zile libere în plus.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts