More  Ucraina a câştigat Eurovision 2016 cu o piesă controversată

  - Advertisement -

  ucraina-eurovision

  Câştigătoarea Eurovision 2016 Jamala este o interpretă de jazz, celebră deja în mai multe ţări. Ea s-a înscris în competiţie cu melodia „1944” melodie ce a fost foarte apreciată de juriul de specialitate din mai multe ţări europene.

  Textul melodiei este în limba engleză şi a fost scrisă chiar de ea. Tânăra artistă s-a inspirat din amintirile străbunicii sale, deportată cu cei cinci copii din Crimeea, alături de mii de tătari. Potrivit libertatea.ro Oficiali politici de la Moscova și din Crimeea au protestat împotriva acestei alegeri destinate, potrivit lor, să denigreze Rusia, după ce aceasta a anexat, în martie 2014, peninsula ucraineană Crimeea.

  În urma acestei victorii, ediţia din 2017 a concursului Eurovision se va desfăşura în Ucraina. Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Austrialia şi Rusia.

  În competiţia Eurovision, România ar fi urmat să fie reprezentată de Ovidiu Anton, cu piesa “Moment of Silence”, însă, în acest an, Televiziunii Române i s-a retras dreptul de a difuza competiţia şi de a participa la concurs, fiind demarate procedurile de retragere a TVR de la serviciile EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, potrivit anunţului EBU din 22 aprilie, publicat pe site-ul oficial.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts