More


  5 motive pentru a mânca struguri

  - Advertisement -

  struguri

  Medicul Anda Avramescu a spus pentru Gândul de ce sunt necesare curele bazate pe struguri, care au proprietăţi purificatoare, protejează inima şi reglează funcţiile ficatului.

  Potrivit Gândul, acestea sunt cinci motive pentru care este indicat consumul de struguri:

  1. Strugurii sunt unici în nutriţie, pentru că întăresc, curăţă şi regenerează organismul. Datorită conţinutului ridicat de carbohidraţi – de tip fructoză şi glucoză – nu se recomandă în dietele pentru slăbit sau la pacienţii cu diabet zaharat, dar sunt indicaţi în convalescenţa bolilor cronice.

  2. Strugurii conţin substanţe cu important rol antioxidant, din familia polifenolilor. Este bine cunoscut resveratrolul, cu beneficii atât cardiovasculare, cât şi de stimulare a apoptozei (distrugerii) celulelor tumorale, ceea ce face ca strugurii să fie consideraţi alimente funcţionale.

  3. Resveratrolul, conţinut în pieliţa strugurilor roşii este un component al unui medicament oriental ( Ko-Jo-Kon) utilizat în tratarea bolilor vaselor de sânge, a inimii şi a ficatului.

  4. Este un eficient antioxidant, împiedicând peroxidarea grăsimilor, inhibând agregarea trombocitelor, dar şi markerii de inflamaţie.

  5. În acelaşi timp, activează enzimele care ajută la detoxifierea agenţilor cancerigeni şi este şi un fitoestrogen.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img