More


  Atentat la Istanbul. MAE: Este un român rănit

  - Advertisement -

  Atentat Turcia

  Consulatul General al României la Istanbul asigură asistenţa consulară pentru aproximativ 40 de cetăţeni români, care au solicitat sprijin după atentatul de la aeroportul Ataturk, fiindu-le facilitată cazarea la hotelurile din apropiere, informa, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

  Potrivit sursei citate, pe tot parcursul nopţii, echipele consulare s-au deplasat la spitalele din localitate pentru a verifica dacă printre victime se află şi cetăţeni români.
  ‘Cetăţenii români aflaţi în atenţia Consulatului nu sunt răniţi, cu excepţia unei persoane care a precizat că prezintă echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite în urma aglomeraţiei provocate de panică. Viaţa persoanei nu este pusă în pericol, fiind evacuată şi cazată la hotel la puţin timp după producerea exploziilor. (…) Familiile din România a peste 20 de cetăţeni români aflaţi în aeroport în momentul deflagraţiilor au fost contactate de Consulatul General al României la Istanbul’, precizează MAE.

  Sunt continuate demersurile pe lângă autorităţile turce pentru a verifica existenţa vreunui cetăţean român decedat sau rănit, fiind menţinută legătura cu românii cazaţi la Istanbul sau aflaţi în zona liberă a aeroportului.

  ‘Se depun eforturi pentru identificarea unor soluţii cât mai rapide pentru repatrierea cetăţenilor români ale căror zboruri au fost anulate. Situaţia este monitorizată permanent de către Centrala Ministerului Afacerilor Externe, o echipă consulară din cadrul MAE fiind pregătită, în caz de necesitate, să se deplaseze la Istanbul pentru extinderea demersurilor de acordare a asistenţei consulare cetăţenilor români’, se arată în comunicatul ministerului.

  Noul bilanț al atentatului comis marți seară la aeroportul internațional Atatürk din Istanbul a ajuns la 41 de morți și 239 de răniți, a anunțat Biroul guvernatorul metropolei turce, citat de Reuters și DPA.

  Potrivit sursei citate, 13 victime sunt cetățeni străini (cinci saudiți, doi irakieni, un ucrainean, un iranian, un uzbec, un tunisian, un iordanian și un chinez), iar dintre acestea trei dețin și cetățenia turcă. Sursa citată menționează că 109 dintre răniți au fost deja externați.

  Autoritățile turce au decretat miercuri zi de doliu național după triplul atentat de la aeroportul internațional Ataturk din Istanbul.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img