More


  Chitara lui Prince și o șuviță de păr a lui David Bowie, vândute la licitație cu peste 150.000 de dolari

  - Advertisement -

  Chitara-galbena-Prince

  “Yellow Cloud”, chitară legendarului Prince, și o șuviță de păr a lui David Bowie s-au vândut cu peste 150.000 de dolari, la o licitație organizată sâmbătă la Berverly Hills, relatează AFP.

  Chitara de culoare galbenă, care era instrumentul preferat al lui Prince la sfârșitul anilor ‘80 și începutul anilor ‘90, a fost vândută cu 137.500 de dolari. Potrivit unor informații neconfirmate, cumpărătorul ar fi Jim Irsay, proprietar al echipei de fotbal Indianapolis Colts.

  Șuvița din părul blond al lui David Bowie s-a vândut cu 18.750 de dolari, potrivit casei de licitați Heritage Auctions. Casa a precizat că șuvița legată cu un fir albastru provenea de la o fostă angajată a muzeului de ceară Madame Tussauds din Londra. Angajata s-a ocupat de reconstituirea podoabei capilare a lui David Bowie în 1983 pentru statuia lui de ceară și a păstrat șuvița ca amintire.

  Emblematicul artist al muzicii pop a murit în ianuarie de cancer, boală pe care a reușit să o ascundă publicului până la sfârșit, chiar înainte de împlinirea a 69 de ani. În ce-l privește pe Prince, el a dispărut subit pe 21 aprilie, la 57 de ani, fără să lase în urmă copii sau un testament.

  La sfârșitul anilor ‘80 Prince se lăsa rareori fotografiat fără prețioasa lui chitară galbenă. “Este o piesă unică asemeni pianului lui Beethoven, sau saxofonului lui John Coltrane”, a declarat Garry Shrum, directorul secției muzicale a casei Heritage Auctions.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img