More


  Cioloş: Brexit, un moment de la care putem începe reconstrucţia UE. E nevoie de lideri cu viziune

  - Advertisement -

  Dacian-Ciolos-inundatii

  Premierul Dacian Cioloş spune că, pentru el, Brexit este un moment trist, dar şi unul de la care poate fi început un proces de reconstrucţie, fiind nevoie de “inteligenţă” şi de lideri cu viziune care să ştie să asculte ceea ce vor oamenii, într-un moment de răscruce.

  “Referendumul din Marea Britanie este un moment de cumpănă pentru Uniunea Europeană. Personal, sunt convins că din acest proces vor ieşi câştigători doar cei care îşi vor folosi energia şi inteligenţa pentru a construi. O Uniune mai bună, mai transparentă, mai aproape de oameni, mai aproape de cei care vor să circule în continuare în UE fără vize, să poată alege unde muncesc sau studiază, să poată investi fără prea multe oprelişti şi birocraţie. În lumea complexă, globalizată de azi, nu văd niciun stat membru al UE care să poată să se dezvolte şi să o ducă mai bine, fără a coopera cu celelalte”, a scris premierul Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

  Şeful Executivului mai spune că, dincolo de pesimism şi populism, este nevoie de idei privind reconstrucţia proiectului european.

  “Pentru mine, Brexit nu este doar un moment trist (dar respect decizia celor care au dorit asta şi au votat în acest sens). Este şi un moment de la care putem începe un proces de reconstrucţie. Evident, a trăi împreună e mai complicat decât a trăi de unii singuri. E momentul să precizăm mai bine cum vom face acest lucru – cum ne afirmăm identitatea, construind o lume a diversităţii. Dincolo de critici şi de pesimism, dincolo de păcatul populismului, este nevoie să ne asumăm şi să participăm cu idei la evoluţia unui proiect la care noi românii ne-am asociat pe drum şi care a ajuns acum la o răscruce. Uniunea Europeană, cetăţenii ei, au nevoie de politici responsabile şi bine explicate, de curaj şi de încredere. Desigur, este nevoie de lideri cu viziune, dar mai ales şi mai mult decât oricând este nevoie de lideri care să ştie să asculte şi să integreze în deciziile lor ceea ce aud”, a mai spus Cioloş.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img