More


  Euro-2016 sau telenovele în timpul Ramadanului? Un meci deschis în țările arabe

  - Advertisement -

  duel-de-ramadan-intre-telenovele-si-euro-2016-18540623

  Euro-2016, care coincide cu Ramadanul declanșează pasiuni în țările arabe, dar și dispute familiale în jurul telecomenzii între iubitorii de fotbal și fanii telenovelelor, foarte vizionate în luna postului.Din Kuweit în Tunis trecând prin Dubai și Cairo, campionatul european de fotbal este trăit cu entuziasm. Toată lumea are un favorit și Germania, campioana mondială en-titre, este cea care predomină în multe țări, scrie France Presse.

  Acesta este cazul în Kuweit, potrivit unui sondaj Ipsos. Mannschaft are clubul său oficial de suporteri care se întâlnesc într-un restaurant pentru a viziona meciurile echipei lor preferate pe un ecran gigantic.
  La Cairo cafenele s-au pregătit pentru Euro arborând adesea la intrare steagurile țărilor aflate în competiție.

  “Euro este un mare sezon pentru noi”, spune Mohamed Saied, patronul unei cafenele din capitala Egiptului. “Este un turneu pe care îl așteptăm la fiecare patru ani pentru a umple localul’’.

  Dar coincidența din acest an cu luna de post a Ramadanului perturbă unele calcule. Pentru că “anumite meciuri sunt jucate ziua, altele când se întrerupe postul, ceea ce reduce frecvetarea”.

  Acesta este cazul și la Tunis. Meciurile disputate în cursul zilei au loc în plin post, când cafenelele sunt închise, iar meciul de seara începe la câteva minute dupa întreruperea postului, când majoritatea musulmanilor își petrec timpul în familie.

  Principalele mass-media de difuzare din țară, de exemplu, au avut în vedere acest lucru în programarea emisiunilor, inclusiv faptul că meciurile ar putea contribui la creșterea audienței în timpul zilei, alături de tradiționalele telenovele difuzate din abundență și foarte urmărite în timpul Ramadanului.

  “Ne așteptăm la o frumoasă luptă pentru controlul telecomenzii în cămine între cei care doresc să vadă serialele în timpul Ramadanului și cei care doresc să urmărească Euro în așteptarea încetării postului”, spune șeful unuia din principalele canale tv tunisiene.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare