More  Franța: Costul inundațiilor ar putea ajunge la două miliarde de euro

  - Advertisement -

  inundatii

  Costul celor mai grave inundații din Franța din ultimele trei decenii ar putea ajunge la două miliarde de euro, asiguratorii francezi estimând că vor primi cereri de despăgubiri în valoare de sute de milioane de euro, transmit Euronews și France 24.

  Oficialii au avertizat că nu se așteaptă ca apele să revină la nivelul normal cel puțin o săptămână, în timp ce unele regiuni franceze rămân sub Cod portocaliu. În Paris, apele Senei s-au stabilizat după ce au atins nivelul de 6,10 m în noaptea de vineri spre sâmbătă, cel mai ridicat din 1982.

  Muzeul Luvru, care a rămas închis în weekend pentru a fi organizată evacuarea preventivă a operelor păstrate în depozite, ar urma să se redeschidă miercuri.

  Luni, Guvernul francez a anunțat crearea unui fond de urgență pentru a-i ajuta pe cetățenii care “au pierdut totul” în timpul inundațiilor masive.

  Premierul Manuel Valls a informat că zeci de milioane de euro vor fi disponibile pentru victimele inundațiile, care trebuie să aștepte timp îndelungat înainte ca firmele de asigurări să le acorde compensații pentru pierderile suferite.

  După o săptămână de ploi abundente în Europa, au murit cel puțin 18 persoane în inundațiile din Germania, Franța, România și Belgia.

  De săptămâna trecută, de când au început ploile puternice, 20.000 de persoane au fost evacuate și puse la adăpost de serviciile de intervenție, în cursul a 16.000 de acțiuni efectuate pe întreg teritoriul Franței.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts