More


  MB/referendum: Cum vor vota britanicii pe 23 iunie

  - Advertisement -

  Brexit

  Aproximativ 46,5 milioane de britanici cu drept de vot sunt chemați joi la urne în cadrul unui referendum privind rămânerea sau ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a anunțat marți Comisia Electorală, citată de Reuters.

  “Datele strânse de la 382 de centre locale arată că numărul alegătorilor din Regatul Unit și Gibraltar este de 46.499.537 de alegători’’, a afirmat Comisia într-un comunicat.

  Potrivit Comisiei, în Anglia, numărul alegătorilor este de 38,96 milioane, în Scoția — 3,99 milioane, în Țara Galilor — 2,27 milioane, în Irlanda de Nord — 1,26 milioane și în Gibraltar — 24.117 alegători.

  Voturile vor fi numărate imediat după închiderea secțiilor de votare la ora 21,00 GMT. Fiecare din cele 382 de centre locale de numărare va contabiliza numărul de buletine de vot și va anunța cifrele privind participarea locală (inclusiv buletinele nule și voturile prin poștă) din fiecare zonă.

  Comisia electorală a estimat că majoritatea anunțurilor privind prezența la vot la nivel de centru vor avea loc între orele 22,30 (pe 23 iunie) și 1,30 (pe 24 iunie). Se așteaptă ca ultimul anunț să aibă loc în jurul orei 4,00.

  Apoi, fiecare centru va număra voturile și va anunța totalul pentru cei care se pronunță pentru “rămânerea’’ în UE și cei care au votat pentru ‘părăsirea’ UE în fiecare din cele 382 de zone. Se așteaptă ca majoritatea centrelor de numărare să facă anunțuri pe 24 iunie, între orele 1,00 și 3,00. Ultimul anunț este așteptat în jurul orei 6,00.

  Rezultatele totale locale vor fi adunate pentru 12 regiuni, iar apoi rezultatele finale naționale. Rezultatele finale vor fi anunțate la Manchester de către Jenny Watson, ofițerul șef pentru numărare (Chief Counting Officer).

  Secțiile de votare vor fi deschise pe 23 iunie între orele 6,00 și 21,00. Toți cei care au drept de vot la alegerile generale parlamentare în Regatul Unit pot vota la referendum, inclusiv britanicii, irlandezii și cetățenii din Commonwealth care au împlinit vârsta de 18 ani și care sunt rezidenți în Regatul Unit.
  Au drept de vot, de asemenea, cetățenii Regatului Unit care sunt rezidenți peste hotare și care au fost trecuți în registrul de vot parlamentar în ultimii 15 ani, precum și cetățenii irlandezi care s-au născut în Irlanda de Nord și au fost înregistrați să voteze în Irlanda de Nord în ultimii 15 ani. Pot, totodată, să voteze britanicii și cetățenii din Gibraltar care au drept de vot la alegerile pentru Parlamentul European.
  Londra a prelungit până pe 9 iunie, la miezul nopții, perioada de înregistrare pentru a vota la referendumul din 23 iunie.

  Rezultatul referendumului național poate fi contestat doar pe cale judiciară și o cerere în acest sens trebuie depusă în termen de șase săptămâni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img