More

    Nu cred că cineva normal la cap se poate gândi că în România trebuie să pui părinții să plătească școala

    liviu-dragnea

    Nu cred că cineva normal la cap se poate gândi că în România trebuie să pui părinții să plătească școala, a declarat, joi, la Târgoviște, unde are loc Comitetul Executiv Național al PSD, președintele PSD, Liviu Dragnea.

    Reacția acestuia vine după ce ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a declarat că, în opinia sa, gratuitatea în învățământ este o reminiscență a anilor de comunism. Ulterior, Bostan a precizat că declarațiile sale au fost interpretate într-un mod eronat.

    ‘’Declarațiile senzaționale ale domnului Bostan în ceea ce privește negratuitatea educației (…) și alte declarații ale domnilor din Guvern, pe care văd că domnul Dacian Cioloș în continuare îi ține, după părerea mea greșește, dar din momentul acesta este decizia dumnealui, l-am considerat un om de bună credință, dar nu este suficient dacă în continuare cauționează prin menținerea în Guvern a unor asemenea oameni. Declarațiile domnului Bostan, dincolo de faptul că sunt nefirești, și dumnealui și doamna Prună au depus un jurământ în care au jurat cu mâna pe Biblie și sigur pe Constituție, nu știu dacă și pe Biblie, că vor respecta Constituția, legile țării și drepturile și libertățile fundamentale și libertățile individuale. Ori prin această atitudine de fapt arată că au jurat strâmb’’, a spus Liviu Dragnea.

    Liderul PSD a adăugat ‘’dacă primul ministru vrea să mențină în continuare în Guvern membri care au jurat strâmb în fața întregii țări, este decizia dumnealui, dar este o decizie greșită și îl va consta sigur’’.

    Întrebat de jurnaliști dacă a cerut demisia ministrului Bostan, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ.

    ‘’I-am mai cerut-o și i-o cer și acum. Mi-a spus că se mai gândește până la jumătatea lunii iulie. Eu nu pun presiune, este decizia dumnealui. Este Guvernul lui, Guvernul președintelui Iohannis, dar astea sunt declarații care jignesc întreaga populație a României. Până la urmă discutăm de dreptul la educație, de viitorul acestei țări. (…). Nu cred că cineva normal la cap se poate gândi că în România trebuie să pui părinții să plătească școala, în condițiile în care sunt foarte multe familii care nu pot să își permită asta. Cred că fiecare copil din România, ca de oriunde din lume, trebuie să aibă dreptul la educație, dreptul la o viață mai bună’’, a mai spus Liviu Dragnea.

    Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a declarat luni că, în opinia sa, gratuitatea în învățământ este o reminiscență a anilor de comunism. Totodată, el a arătat că unii profesori își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici, această justificare fiind o imbecilitate.

    Ulterior, Bostan a precizat că declarațiile sale au fost interpretate într-un mod eronat și folosite în scopuri politice și și-a cerut scuze acelor cadre didactice ‘’dedicate meseriei alese, care se pot simți lezate de scoaterea din context” a acestor afirmații.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE