More  Profesorii au protestat în faţa Palatului Victoria: “Lăsaţi educaţia educatorilor”

  - Advertisement -

  profesorii-protesteaza

  Circa 8.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ au protestat, ieri, în faţa Palatului Victoria, nemulţumiţi de nivelul de salarizare propus de Guvern prin noua ordonanţă, ameninţând că dacă nu se găsesc soluţii reale se poate ajunge la boicotarea examenelor.

  Consilierii prezidenţiali Ligia Deca şi Gabriel Cristian Pişcociu au primit miercuri la Palatul Cotroceni o delegaţie a sindicatelor din educaţie, împreună cu reprezentantul Consiliului Naţional al Elevilor, potrivit unui comunicat de presă emis de Preşedinţie.
  “Dialogul a fost unul deschis, reconfirmând importanţa unor soluţii sustenabile pe termen lung, care să confere stabilitate şi încredere. Reprezentanţii personalului din sistemul de învăţământ şi-au prezentat atât revendicările, cât şi propunerile lor pentru soluţionarea acestora”, a informat Administraţia Prezidenţială.

  Protestatarii au afișat pancarte cu mesaje: “Vrem să fim tratați corect, cu cinste și cu respect!”, “Afară, afară cu politica din școală”, “Fără educație moare orice nație”, “Muncă decentă, salarii indecente”, “Guvernul a decis: învățământul va fi ucis”.

  De asemenea, protestatarii au scandat: “Trădătorii”, “Vrem o țară ca afară”, “Demisia”, “Jos cu trădătorii”, “Vrem respect”, “Jos Guvernul”.

  În timpul deplasării către Palatul Cotroceni, senatorul Cristiana Anghel a încercat să se alăture protestatarilor, însă nu a fost primită de sindicaliști.

  Președintele Federației Sindicale din Învățământul Superior Alma Mater, Anton Hadăr, a afirmat că grilele de salarizare publicate marți de Ministerul Muncii ‘sunt nemulțumitoare’. ‘Grilele publicate sunt nemulțumitoare având în vedere că am ieșit în stradă. Nu e ceea ce ne-am fi dorit. Sunt 5% corecții salariale în medie. La superior sunt 2,6% aplicabil de la 1 august timp de un an și jumătate. Peste un an și jumătate nu știm cine va mai fi la putere. Din păcate, doamna de la Finanțe (ministrul Finanțelor, Anca Dragu n.r.) nu a găsit banii necesari și nu a venit la discuții. Niciodată nu a venit la discuții. Este primul ministru de Finanțe din istoria României care nu vine la discuții cu sindicatele din Educație, mai ales că situația o cerea. Aici la marș au venit doar cei care nu au avut activități didactice concrete. E de apreciat efortul pe o căldură așa de urâtă”, a declarat Anton Hadăr.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts