More


  Câini, șerpi boa și alte animale folosite în războaie (II)

  - Advertisement -

  animale2

  Milioane de animale au luptat de-a lungul timpului alături de armată. Din vremea lui Alexandru cel Mare, când se foloseau elefanți pentru a-i intimida și zdrobi pe dușmani, până în zilele noastre, când s-au dresat delfini pentru a detecta dușmanii, animalele au fost utilizate ca armă, ca vehicul, ca echipă de salvare sau pentru a comunica, relatează cotidianul spaniol El Mundo.

  Cămile şi măgari kamikaze
  În războiul din Afganistan, soldații coaliției internaționale trebuiau să se teamă nu numai de talibani, ci și de cămile. Pe lângă faptul că sunt animale de transport incredibile și un vehicul neobosit, cămilele au fost transformate de talibani în kamikaze. Un destin fatidic pentru acest animal, care era încărcat cu explozivi și trimis pe frontul de luptă.

  Există informații și despre folosirea unui măgar. Acesta nu era singur, ci ducea în spate un kamikaze, care, când și-a detonat încărcătura, a ucis 3 soldați ai NATO și un interpret afgan.

  Aceeași metodă a fost folosită și în Columbia de către gherila columbiană FARC (Forțele Armate Revoluționare din Columbia). La 14 martie 1996, José Joaquín Medina Posada a montat explozivi pe un măgar și l-a trimis în fața unei secții de poliție. S-a produs o explozie, prin acționare de la distanță.

  Șoimi împotriva porumbeilor mesageri
  În primul Război Mondial, porumbeii mesageri zburau dintr-o parte în alta purtând informații cruciale despre dușman. Acest dans al păsărilor permitea o comunicare sigură, pentru că porumbeii erau greu de interceptat în plin zbor.

  Britanicii au căutat modalitatea de a-i intercepta și au antrenat un grup de șoimi pentru a prinde în aer acești porumbei mesageri ai dușmanului. Așa cum astăzi în aeroporturi șoimii împiedică pescărușii sau alte păsări să zboare deasupra pistei, acei șoimi dresați reușeau în unele cazuri să prindă câte un porumbel în plin zbor, evitând ca informația să ajungă la destinație.

  Pui pentru otrăvirea fântânilor
  Pentru a lăsa dușmanul fără apă, este suficient să se arunce în fântână un animal mort și să se aștepte ca bacteriile să facă restul. O astfel de situație a fost denunțată în 2004 de locuitorii din satul palestinian Hirbat Atwana. Potrivit localnicilor, coloniștii evrei din Hebron au aruncat pui morți în fântâni în intenția de a le contamina apa. Răspunzând acuzațiilor, evreii au afirmat că localnicii contaminaseră apele pentru a înteți conflictul și a face ca poliția să reacționeze.

  porumbel-razboi

  Cineastul spaniol Fernando León de Aranoa a prezentat o astfel de practică în Bosnia anului 1995, în ultimul său film, “A Perfect Day”. Filmul, bazat pe un roman de Paula Farias, arată cum un grup de voluntari umanitari încearcă să scoată un cadavru dintr-o fântână aflată într-o zonă de conflict, pentru a evita ca starea de putrefacție a corpului să conducă la contaminarea apei.
  Sursa:Agerpres  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img