Câini, șerpi boa și alte animale folosite în războaie (II)

animale2

Milioane de animale au luptat de-a lungul timpului alături de armată. Din vremea lui Alexandru cel Mare, când se foloseau elefanți pentru a-i intimida și zdrobi pe dușmani, până în zilele noastre, când s-au dresat delfini pentru a detecta dușmanii, animalele au fost utilizate ca armă, ca vehicul, ca echipă de salvare sau pentru a comunica, relatează cotidianul spaniol El Mundo.

Cămile şi măgari kamikaze
În războiul din Afganistan, soldații coaliției internaționale trebuiau să se teamă nu numai de talibani, ci și de cămile. Pe lângă faptul că sunt animale de transport incredibile și un vehicul neobosit, cămilele au fost transformate de talibani în kamikaze. Un destin fatidic pentru acest animal, care era încărcat cu explozivi și trimis pe frontul de luptă.

Există informații și despre folosirea unui măgar. Acesta nu era singur, ci ducea în spate un kamikaze, care, când și-a detonat încărcătura, a ucis 3 soldați ai NATO și un interpret afgan.

Aceeași metodă a fost folosită și în Columbia de către gherila columbiană FARC (Forțele Armate Revoluționare din Columbia). La 14 martie 1996, José Joaquín Medina Posada a montat explozivi pe un măgar și l-a trimis în fața unei secții de poliție. S-a produs o explozie, prin acționare de la distanță.

Șoimi împotriva porumbeilor mesageri
În primul Război Mondial, porumbeii mesageri zburau dintr-o parte în alta purtând informații cruciale despre dușman. Acest dans al păsărilor permitea o comunicare sigură, pentru că porumbeii erau greu de interceptat în plin zbor.

Britanicii au căutat modalitatea de a-i intercepta și au antrenat un grup de șoimi pentru a prinde în aer acești porumbei mesageri ai dușmanului. Așa cum astăzi în aeroporturi șoimii împiedică pescărușii sau alte păsări să zboare deasupra pistei, acei șoimi dresați reușeau în unele cazuri să prindă câte un porumbel în plin zbor, evitând ca informația să ajungă la destinație.

Pui pentru otrăvirea fântânilor
Pentru a lăsa dușmanul fără apă, este suficient să se arunce în fântână un animal mort și să se aștepte ca bacteriile să facă restul. O astfel de situație a fost denunțată în 2004 de locuitorii din satul palestinian Hirbat Atwana. Potrivit localnicilor, coloniștii evrei din Hebron au aruncat pui morți în fântâni în intenția de a le contamina apa. Răspunzând acuzațiilor, evreii au afirmat că localnicii contaminaseră apele pentru a înteți conflictul și a face ca poliția să reacționeze.

porumbel-razboi

Cineastul spaniol Fernando León de Aranoa a prezentat o astfel de practică în Bosnia anului 1995, în ultimul său film, “A Perfect Day”. Filmul, bazat pe un roman de Paula Farias, arată cum un grup de voluntari umanitari încearcă să scoată un cadavru dintr-o fântână aflată într-o zonă de conflict, pentru a evita ca starea de putrefacție a corpului să conducă la contaminarea apei.
Sursa:Agerpres

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Afacerea Masca!

Nu degeaba se zice că pe vreme de război și pandemie se fac cele mai babane afaceri. Bine, nu le face omul de rând,...

Resetarea presei, extremă urgență

Din clipa în care încrederea publicului în presă intră în declin, nu mai există, practic, șansa unui guvern de a se sprijini pe un...

Dezvoltarea orașului Livada și bunăstarea locuitorilor, obiectivul principal al conducerii orașului

Primele luni ale lui 2020 găsește primăria din Livada cu o activitate prolifică pe mai multe paliere, investițiile fiind complexe și menite să dezvolte...

Adrian Ștef: ”Voi cere ca subprefecții ALDE să-și prezinte demisia!”

Invitat joi seara în cadrul emisiunii Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, fostul președinte al Consiliului județean Satu Mare, Adrian Ștef a declarat...

Câinele Athos, spaima contrabandiștilor. O nouă captură

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, 1.000 pachete...