More

    Ilie Năstase – decorat de președinte

    nastz

    Președintele Klaus Iohannis l-a decorat marți pe fostul tenismen Ilie Năstase cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Comandor, șeful statului caracterizându-l pe acesta drept un ‘’fenomen’’ și un ‘’sportiv de vis’’.

    “Ați fost născut, domnule Ilie Năstase, să oferiți tuturor iubitorilor de sport mai mult decât performanță, ați fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis. În sportul pe care l-ați practicat cu atâta pasiune, devenind unul dintre cei mai importanți jucători de tenis la nivel mondial, ați oferit spectacolul total. Celebrele competiții US Open și Roland Garros vă păstrează în clubul select al celor care le-au câștigat. Pentru generația mea, ați fost un sportiv de vis. Deși nu aveam la dispoziție mijloacele media de astăzi, când juca Ilie, era sărbătoare: ne adunăm cu toții în fața unui televizor ori deschideam aparatele de radio pentru a admira și asculta spectacolul pe care îl creați pe teren. Atunci, uitam cu desăvârșire de toate nedreptățile acelor ani și mulți visam să ajungem ca dumneavoastră. Ați fost cu siguranță idolul unei generații”, a afirmat Iohannis, la ceremonia de la Palatul Cotroceni, la care a participat și ministrul Sportului, Elisabeta Lipă, consilieri prezidențiali, reprezentanți ai Federației Române de Tenis, soția fostului tenismen, Brigitte Sfăt.

    El a subliniat că în țară sau în străinătate lumea îl recunoaște pe Ilie Năstase ca un simbol al tenisului și al României.

    “Fără dumneavoastră, tenisul nu ar fi ceea ce este astăzi. Veți rămâne pentru totdeauna un reper pentru sportul românesc și îmi doresc ca performanțele dumneavoastră să constituie un imbold pentru tinerele generații de sportivi”, a spus șeful statului.

    Potrivit acestuia, prin distincția acordată, statul român îi recunoaște lui Ilie Năstase performanțele și contribuția de necontestat la prestigiul internațional pe care l-a imprimat tenisului românesc.

    “Vă mulțumesc, în numele României și al meu personal, pentru că ați servit cu dedicație reputația sportului românesc peste hotare”, i-a transmis Iohannis.

    Având în vedere că fostul sportiv si a serbat ieri ziua de naștere, Iohannis i-a urat “La mulți ani’’, multă sănătate și să rămână în continuare la fel de activ și să insufle determinare tinerilor sportivi.

    La rândul său, Ilie Năstase a afirmat că este cea mai frumoasă zi din viața sa. “M-am născut în țara asta și aici o să mor”, a mai spus fostul jucător de tenis profesionist.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE