More


  Jandarmii creativi…

  - Advertisement -

  jandarmi

  Jandarmii sătmăreni împreună cu reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare au desfăşurat, ieri începând cu ora 10.00, activităţi preventiv informative şi recreative la Tabăra de copii  BE  CREATIVE, coordonată de Edita Enciu şi Monica Varga, desfăşurată la Zona de Agrement Someş Satu Mare.

  „Am desfăşurat activităţi preventive, informative, recreative şi demonstrative împreună cu copiii din Tabăra Be Creative. Scopul acestor activităţi este de a-i familiariza pe copii cu activităţile pe care le desfăşoară oamenii legii în slujba asigurării unui climat de ordine şi siguranţă pentru sătmăreni. Totodată, am dorit să îi punem în situaţia de a vedea, exact şi concret, cum se desfăşoară aceste activităţi, de a încerca materialele din dotarea Jandarmeriei şi de a fi ei înşişi, pentru o zi, jandarmi. Aceste activităţi sunt pe placul lor, iar noi încercăm să fim cât mai practici şi utili”, a declarat Camelia Lucuţ, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Satu Mare.

  Toţi copiii au primit materiale informative realizate cu sprijinul ATOP, referitoare la toate aspectele discutate. După prezentarea aspectelor teoretice, adrenalina a crescut  odată cu trecerea la partea practică şi demonstrativă.

  Astfel, activităţile au continuat cu parada câinelui OBAX din cadrul Jandarmeriei Satu Mare, care a dovedit asistenţei că execută comenzile conductorului său şi, îşi îndeplineşte  sarcinile în misiunile în care este angrenat. Partea practică a activităţilor s-a dovedit a fi încântătoare pentru copii, aceştia având posibilitatea să testeze materialele din dotarea Jandarmeriei şi să fie pe rând, când jandarmi, când răufăcători. Activităţile demonstrative şi practice au avut caracter interactiv, copiii prezentând un interes  deosebit pentru cele prezentate, adresând multe întrebări jandarmilor şi pozându-se cu toate materialele acestora.

  Copiii au  fost foarte încântaţi de activităţile desfăşurate cu jandarmii şi  reprezentantul CPECA  şi le-au mulţumit pentru participare, reînnoind invitaţia pentru alte ediţii ale taberei.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare