More


  La Tarna Mare, izvoarele sunt permanente!

  =

  În „colţul de ţară”, deşi ţara aceasta este fără colţuri, fiind rotundă şi frumoasă, s-a afirmat un personaj important, atât de necesar colectivităţii de acolo. Mai întâi ca profesoară, ca director de şcoală şi Grup Şcolar, iar mai târziu ca un veritabil primar. Dacă până în 5 iunie a.c. aveam trei primăriţe în judeţ, iată că acum avem patru (şi la Agriş). E bine? E rău? Cred că este foarte bine şi aşteptăm să fie cât mai multe!
  De ce? Sunt mai pretenţioase cu sine şi cu cei din jur, mai ordonate în viaţa de toate zilele, mai punctuale şi cu mai mult simţ estetic. Toate acestea contează în orice comunitate civilizată! La Tarna Mare totul capătă o nuanţă specifică, poate datorită aşezării, la margine de ţară, vecină cu Ucraina, cu mulţi ofiţeri şi subofiţeri de frontieră stabiliţi acolo, cu mai multă ordine, inclusiv cea sufltetească.Oricum, când vezi mai mulţi oameni în uniformă, automat este mai multă ordine. Acolo, în Tarna Mare, dna prof. Sobius Mariana Monica a câştigat din nou alegerile, iar locuitorii comunei merită felicitări pentru că au ştiut să aleagă. Acolo, în Tarna Mare, lucrurile se derulează normal pentru că există un „trio” care funcţionează perfect: primar, preot şi directorul de şcoală. Acolo, în Tarna Mare, există un Consiliu local ales, cu oameni care ştiu ce au de făcut, oameni care reprezintă interesul celor mulţi, oameni care gândesc la unison cu gândirea populaţiei. Există un viceprimar ce se potriveşte cu colectivul frumos al Primăriei exact ca o „mănuşă”, fiind util, alături de secretar! Este un colectiv care se bucură de toată admiraţia comunei. D-na primar este o luptătoare, o ambiţioasă plină de optimism, este tenace şi duce la îndeplinire tot ce-şi propune, chiar dacă se loveşte de nedreptăţi. Am descoperit prin femeia-primar, d-na Monica Sobius, intelectualul deplin, un lucrător pentru cei mulţi, omul iubit de cei care sunt iubiţi de ea! Aceşti mulţi locuitori ai comunei n-au venit cu toţii să-i mulţumească la „ceasul de bilanţ”, dar şi-au arătat mulţumirea prin vot, acolo, în cabină, unde au meditat o clipă şi i-au spus, în şoaptă „mulţumesc d-nă primar!”.

  Aceasta este cea mai frumoasă recompensă pe care o poate primi un ales care se dăruieşte colectivităţii! Să nu aştepte aleşii care, în adevăr muncesc şi au rezultate, să li se aducă mulţumiri de cei de sus! Aceştia nu sunt obişnuiţi cu aşa ceva, că n-au de unde şti, dar… presa, este bine, din când în când, să le aducă aminte că valorile trebuie apreciate în viaţă! Presa este, de fapt, o şcoală şi o putere în acest stat şi mai ales în această perioadă! Să nu ne condamnaţi, dar vrem binele oamenilor, vrem un nivel de trai mai bun, vrem să fim respectaţi în toate instituţiile. Să se ştie că funcţionarul, alesul – sunt la dispoziţia cetăţeanului, nu invers! Mariana Monica Sobius ştie să se bucure pentru reuşita unui cetăţean al comunei, de rezultatele elevilor şcolii, de orientarea copiilor, de gruparea locuitorilor în jurul bisericii, de lucrările edilitare de pe raza comunei.. de toate! Este un primar foarte ordonat, calculat, cu proiecte pentru viitorul apropiat şi cel îndepărtat! Este un model aproape de perfecţiune care-şi păstrează importanţa prin modestie şi bunul simţ. Are şi ea bucuriile vieţii pe care le împarte cu soţul, acum la căsătoria fiicei lor – lumina ochilor lor, înzestrată cu talent cunoscut în judeţ şi ţară, studentă. Colectivul de la NV TV doreşte tinerei familii Laviniu şi Elisa casă de piatră, bucurii şi multă sănătate! Succesele să-i însoţească pretutindeni! Cum Monica Sobius n-a distrus nimic în jurul ei, ci a restabilit doar echilibrul în favoarea ordinii şi frumosului comunei sale, vă asigur că doreşte în continuare o lume înţeleaptă şi plină de virtuţi şi pentru care este în stare să-şi respecte jurământul! Este această primăriţă o valoare creatoare, utilă locuitorilor şi prin felul cum gândeşte şi nouă!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img