More


  Nu avem informaţii care să confirme prezenţa vreunui român printre victime

  =

  media-146920780531928500

  Un adolescent de origine română s-ar număra printre persoanele ucise în atacul armat din Munchen, afirmă un tânăr citat de cotidianul britanic The Telegraph, dar informaţia nu poate fi confirmată deocamdată din alte surse, fiind verificată de autorităţi. MAE precizează că, până la acest moment, nu deţine informaţii care să confirme prezenţa vreunui cetăţean român printre victime.

  Informaţia a fost transmisă de Shohel Chowdhury, un adolescent de 19 ani care s-a deplasat sâmbătă la Centrul comercial Olympia din Munchen pentru a aduce un omagiu unui prieten şi fost coleg de şcoală decedat în atacul armat şi despre care crede că ar fi de origine română.

  “Un vechi prieten a fost omorât. Mi-a fost coleg de clasă. Jucam fotbal împreună, eram şi vecini. Tocmai ne întâlniserăm săptămâna trecută”, a declarat Shohel Chowdhury pentru cotidianul The Telegraph.

  El a precizat că prietenul său, Gulliano, în vârstă de 18 ani, a fost împuşcat mortal în atacul armat comis vineri seară la un restaurant McDonald’s din Munchen.

  “Era german, dar cred că provine dintr-o familie de români. (…)”, a declarat adolescentul.

  Informaţia nu poate fi confirmată deocamdată din alte surse, fiind verificată de autorităţi.

  Un tânăr german de origine iraniană a împuşcat mortal nouă persoane, rănind alte 20, într-un atac armat comis vineri după-amiază în oraşul Munchen.

  MAE precizează că, până la acest moment, nu deţine informaţii care să confirme prezenţa vreunui cetăţean român printre victimele atacului de la Munchen, precizarea venind în contextul în care presa britanică citează un tânăr potrivit căruia una dintre victime ar fi un adolescent de origine română.

  “Reiterăm că în tot acest timp a fost menţinută permanent legătura cu autorităţile locale competente iar, ca urmare a demersurilor întreprinse de către oficiul consular pe lângă acestea, până la acest moment, nu avem informaţii care să confirme prezenţa vreunui cetăţean român printre victime”, informează MAE, într-un comunicat de presă.

  Centrala Ministerului Afacerilor Externe şi Consulatul General al României la Munchen continuă monitorizarea evoluţiei evenimentelor ulterioare producerii atacului de la Munchen, potrivit sursei citate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img