Primăria cere urgentarea lucrărilor la Podul Decebal

kereskenyi-gabor

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a fost ieri dimineață în vizită la șantierul de pe Podul Decebal. Edilul șef sătmărean a realizat faptul că nu are nicio pârghie legală pentru a urgenta lucrările, cu toate că acestea sunt în întârziere, conform specialiștilor din administrația locală.

Vizită la prima oră
Edilul șef sătmărean a vizitat ieri șantierul de pe Podul Decebal și nu a părut foarte fericit de ce a văzut. ”Ieri am sosit noaptea târziu din Bucureşti unde am reprezentat orașul la Reuniunea Asociației Municipiilor din România. Astăzi, la ora 08.00, am început ziua de lucru pe șantierul de pe podul Decebal. Am moștenit acest contract, nu am altă posibilitate legală decât să cer urgentarea lucrărilor și cu vizite regulate să le sensibilizez: sătmărenii cer reparația sigură și rapidă a podului!”, a spus Kereskenyi Gabor.

Firma are întârzieri
Specialiștii din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare au recunoscut că lucrările de reabilitare a Podului Decebal sunt întârziate. ”Firma are mici întârzieri! Nu a terminat încă nici curățarea podului. Deja de două săptămâni tot curăță podul, ceea ce e cam mult, din punctul meu de vedere. După promisiunile lor, azi vor pune șapa de egalizare. În această după-masă. Iar săptămâna viitoare vor lucra la hidroizolarea podului”, a spus Szucs Zsigmond.

Executantul acuză nereguli la proiect
Reprezentanții societății SC DRUM INSERV SRL au afirmat că în urma decapării asfaltului au constatat anumite diferențe pe teren față de proiectul elaborat de proiectant. Pentru rezolvarea problemelor constatate a solicitat soluții tehnice de la proiectantul lucrării. Printre problemele ridicate de executant se numără următoarele: inexistența vutei lângă grinda parapet; existența unor denivelări mari în tablierul podului; existența umpluturii de piatră într-o anumită zonă deși în proiect era prevăzut placa de beton; demontarea cablurilor de pe stâlpi nu era prevăzută; existența unor crăpături în placa de suprabetonare.

Ce lucrări se vor face
Lucrarea are o valoare de 7.700.666,19 lei, la care se adaugă TVA și cuprind următoarele categorii de lucrări: Decaparea carosabilului podului până la placa de suprabetonare; îndepărtarea trotuarelor; executarea unei șape de egalizare; executarea unui strat de hidroizolație; turnarea straturilor de asfalt pe carosabil; montarea bordurilor; montarea tubulaturilor de protecție a cablelor în trotuar; executarea trotuarelor; schimbarea stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat; recondiționarea balustrăzilor; lucrări de reparații la intradosul podului; lucrări de reparații la carosabil și trotuare la rampe de acces și la bretele de racord; semnalizare rutieră orizontală și verticală; lucrări de curățire și vopsire conducte și lucrări de protejare cablaj electric și de telecomunicații.

Cristian Stan

3 COMMENTS

  1. Trec aproape zilnic pe podul Decebal dar cand vad ritmul in care se lucreaza "ZIC RUGACIUNILE" de rigoare gandindu-ma la constructor.
    Sant convins ca numai muncind in ritm de melc vor putea cere si vor obtine mai multi bani. Oricum lucrarea va fi de proasta calitate si cu mult intarziata.
    Juristi acestei firme (care se face ca repara podul) au facut un contract BETON iar primarul a semnat ca PRIMARUL.

  2. La cate trebuiesc facute si la stadiul in care este lucrarea o sa mai treaca 2 ani, daca primarul nu are nici o parghie sa urgenteze lucrarile ar trebui sa-i ia de gat pe specialistii care au negociat contractual, dar nu am vazut nici asta, a plecat cineva acasa pentru incompetenta ?

  3. Alin are dreptate: juristii care au contrasemnat contractul – au ramas inca pe functii. De ce nu sunt trasi la raspundere ??? Ca dlui ex-primar nu putem decat sa ii uram in continuare injuraturile de rigoare ….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

DONAȚIE. Mii de KIT-uri de TESTARE coronavirus, donate de un OȘAN MILIONAR pentru Spitalul Județean

Tânărul om de afaceri Stelian Baltă, unul dintre cei mai bogați români din Asia, stabilit în Singapore și originar din Negrești-Oaș, donează Spitalului Județean...

DOCUMENT: ORDONANȚA MILITARĂ 6. PRIMUL județ ÎNCHIS de coronavirus

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, peste un sfert din cele confirmate până acum, intră în carantină totală, a anunțat...

ANUNȚ IMPORTANT. Centru de TESTARE coronavirus la Satu Mare. Alături de Cluj-Napoca, București și Timișoara.

Spitalul Județean de Urgențe Satu Mare a devenit, oficial, centru de testare pentru coronavirus. Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial următoarele: Spitalul Județean...

MOBILIZARE. ÎMPREUNĂ PENTRU MEDICII SĂTMĂRENI, ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Membri Asociației Uniți pentru Satu Mare s-au mobilizat exemplar și până acum au reușit să adune fonduri pentru a ajuta medicii sătmăreni aflați în...

OFICIAL. Cadre Medicale de la AMBULANȚĂ, în IZOLARE. S-a intervenit la un CAZ SUSPECT de COVID-19

Mai multe cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare sunt, de ieri dimineață, în izolare la domiciliu. Informația a fost confirmată...