România este un factor de stabilitate într-o zonă destul de turbulentă

ciolos

România este un factor de stabilitate într-o zonă “destul de turbulentă”, marcată de incertitudini, iar datorită poziției strategice poate fi considerată un pilon de stabilitate, siguranță, securitate și apărare a intereselor comune în regiune, a declarat joi premierul Dacian Cioloș, la o întâlnire cu o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis AGERPRES, prim-ministrul Dacian Cioloș a primit, la Palatul Victoria, o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de președintele Comitetului pentru control și reformă guvernamentală, Jason Chaffetz.

Vizita în România a delegației, alcătuită din 11 reprezentanți ai Congresului, face parte dintr-un turneu internațional, precizează Guvernul.

Conform sursei citate, principala temă de discuție a reprezentat-o evaluarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și a rezultatelor acestuia, context în care premierul Dacian Cioloș a reafirmat interesul României pentru întărirea cooperării în cadrul acestuia.

El a subliniat că Parteneriatul a livrat deja rezultate în ceea ce privește securitatea și apărarea, prin inaugurarea și punerea în funcțiune a scutului antirachetă de la Deveselu.

Premierul a spus că speră ca scutul antirachetă de la Deveselu să devină important și în dispozitivul de apărare al NATO în regiune.

“Este un element important nu doar pentru România și Statele Unite, dar sperăm noi să devină important și în dispozitivul de apărare al NATO în regiune”, a declarat Cioloș.

Prim-ministrul a adăugat că România este un factor de stabilitate într-o zonă destul de turbulentă.

“România este un factor de stabilitate într-o zonă destul de turbulentă, marcată de incertitudini, iar datorită poziției strategice poate fi considerată un pilon de stabilitate, siguranță, securitate și apărare a intereselor comune în regiune”, a punctat premierul Cioloș.

Potrivit Guvernului, în cadrul întâlnirii au fost discutate și aspecte privind întărirea cooperării economice cu Statele Unite, în special cu privire la investițiile din domenii precum cel energetic, farmaceutic, al infrastructurii, industriei de automobile sau de apărare.

“Premierul a subliniat, în acest context, progresul și importanța reformei administrației publice aflată în curs pentru atragerea investițiilor”, se spune în comunicat.

Prim-ministrul Cioloș a vorbit în timpul întâlnirii și despre importanța includerii României în programul de vize. “Premierul a reamintit, de asemenea, în cadrul întâlnirii importanța și efectele pozitive din punct de vedere al securității și al creșterii economice care ar putea decurge din includerea României în Programul de vize (Visa Waiver Program)”, se mai arată în comunicatul citat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

TRAGEDIE. Al doilea DECES din Satu Mare a unui pozitiv cu COVID-19. De data asta e vorba de o FEMEIE

Veștile bune se împletesc cu cele proaste. Dacă mai devreme anunțam că al doilea pacient confirmat pozitiv cu coronavirus s-a vindecat, din păcate, acum...

VALERIU IOAN. EDITORIAL. Jurnal de campanie de pe frontul bătăliei anti COVID 19

Din fericire, Domnul ne scoate în față exemple de oameni buni, de oameni care aleg sacrificiul și renunțarea chiar la propria viață pentru salvarea...

BUCURIE. Al doilea OȘAN s-a VINDENCAT de COVID-19. A RĂPUS boala deși avea și ALTE BOLI

Veste foarte bună pentru cetățenii județului Satu Mare, în general, și a locuitorilor din Țara Oașului, în special. Al doilea pacient diagnosticat cu COVID-19...

Măsuri SUPLIMENTARE împotriva CORONAVIRUS luate la Primăria Satu Mare. Valabile din 1 aprilie

Pentru  protejarea populației de infectarea  cu virusul COVID-19 şi în urma măsurilor luate de autoritățile centrale, Primăria Municipiului Satu Mare anunță următoarele măsuri: Se suspendă...

VESTE BUNĂ. ATENȚIE PACIENȚI!!! Se REIAU parțial CONSULTAȚIILE în Policlinică    

Începand cu data de 01.04.2020 in cadrul Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și Tășnad se asigură asistența medicală la unele specialități pentru...