România este vedeta sezonului 2016 la pachetele turistice

pag-7-economic-1

Vânzările de servicii turistice pentru litoralul românesc au crescut cu 40%, în timp ce vânzările pentru staţiuni balneare, montane şi Delta Dunării au crescut cu 114% faţă de perioada similară a anului trecut., atentatele din străinătate contribuind într-o bună parte la aceste alegeri.

“România este vedeta sezonului 2016, cu creşteri mari faţă de anul 2015 la pachetele turistice. Atât litoralul românesc, Delta Dunării, staţiunile bal¬neare precum Băile Felix, Sovata, Herculane, Călimăneşti – Căciulata, Covasna sau Vatra Dornei, dar şi regiuni precum Bucovina au fost foarte solicitate de turiştii români. Cererea pentru vacanţele în ţară este în creştere datorită siguranţei pe care o oferă ca destinaţie turistică România, dar şi datorită investiţiilor realizate de unii hotelieri în modernizarea unităţilor de cazare şi a programelor de divertisment”, este de părere Lucia Morariu, proprietara agenţiei de turism Eximtur din Cluj -Napoca.

Agenţia de turismr din Cluj-Napoca, deţinută de familia Morariu, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de 27,5 mil. euro, în creştere cu 18% faţă de perioada similară a anului anterior, iar pentru întreg anul estimează o cifră de afaceri de 47 mil. euro, potrivit oficialilor companiei.

Anul acesta,agenţia a scos la vânzare şi pachete noi de vacanţă, precum croaziere în fiordurile norvegiene, în Insulele Canare-Madeira-Maroc sau în America de Sud, dar şi vacanţe de grup pentru schi şi sporturi montane în Franţa, pachete turistice în destinaţii exotice sau îndepărtate (Insulele Maldive, SUA, Republica Dominicană, Indonezia, Mauritius, Thailanda) iar pentru Revelion 2016/2017 vinde sejururi în Republica Dominicană.

“În ceea ce priveşte destinaţiile externe clasice, Grecia se află pe primul loc datorită diversităţii destinaţiilor de litoral, apropierii culturale şi teritoriale cu România, urmată de Turcia (Antalya), de Bulgaria, care înregistrează o creştere de 11% datorită preţurilor bune practicate”, precizează Lucia Morariu.

Românii au lăsat pe vacanţe în străinătate 693 milioane de euro în primele cinci luni din acest an, mai puţin cu 3% faţă de perioada similară a anului anterior, aceasta fiind însă prima scădere din 2009.

Pe piaţa agenţiilor de turism, Eximtur concurează cu Touring Europabus (Dragoş Anastasiu), Christian Tour (familia Pandel), Paralela 45, dar şi agenţia de turism online Vola (controlată de Interactive Travel Polonia) sau Paravion (Happy Tour). În România, businessul total al agenţiilor de turism se ridică la aproape 4 miliarde de lei, potrivit ultimelor date disponibile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...