More


  Soţii Obama, îmbrăcaţi în straie oşeneşti

  - Advertisement -

  6_Layout-1

  Anica Mare, mama păpuşilor nu are nevoie de prea multă prezentare. De 15 ani, aceasta este faimoasă atât în judeţul Satu Mare, cât şi în ţară sau peste hotare, pentru creaţiile sale. Povestea succesului acesteia a început într-o perioadă mai dificilă din viaţa ei. Anica fiind bolnavă şi neavând bani să plătească taxele medicale, a început să îmbrace păpuşi pe care, mai apoi, le oferea în dar medicilor.

  „Mergeam mult pe la doctori şi nu aveam mereu bani să le dau. Aşa că am început să îmbrac păpuşi pe care le făceam apoi cadou doctorilor. Apoi, păpuşile pe care le îmbrăcam au fost ba duse de copiii noştri stabiliţi în străinătate, ba oferite cadou de şefii din Primăria Negreştiului oaspeţilor oficiali care veneau în vizită în oraş”, a spus Anica Mare.

  În toţi aceşti ani, Anica Mare se mândreşte cu faptul că a îmbrăcat peste 3.000 de păpuşi, care au ajuns atât în casele familiei, cât şi în birourile unor mari personalităţi din întreaga Europa.

  „Fac păpuşi de mulţi ani, aşa am crescut în familie, cu lucrul manual. Mama mea, la rândul ei, era singura fămeie din Oaş care făcea pălării de paie la maşină, pentru că în urmă cu 30-40 de ani se purtau aceste pălării de paie zilnic de către fiii satului. Acu se poartă numa’ la sărbători, la nuntă. Am făcut multe, multe păpuşi la pretini”, a mai spus Anica Mare.

  Dorinţa acesteia a fost, însă, să le trimită soţiilor Obama, în dar, păpuşi îmbrăcate de ea. După ce a lucrat cu pasiune la aceste păpuşi, dorinţa i-a fost îndeplinită.

  „Am făcut tăt felu’ de păpuşi, am făcut în miniatură pe doamna Obama şi familia ei, pe care Consiliul Judeţean le-a trimăs la Casa Albă. Şi pe Bianca Drăguşanu, pe Gigi Becali i-am făcut, dar în portul popular”, a spus Anica Mare.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img