More


  Summitul de la Varşovia a confirmat abordarea duală a NATO faţă de Rusia

  =

  cristian-diaconescu-tulcea-nepot-crin-antonescu

  NATO apromovat în ultimii ani o abordare duală faţă de Federaţia Rusă, această realitate fiind confirmată şi de concluziile summit-ului Alianţei, care a avut loc la Varşovia, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu.

  “Chiar dacă o poziţie comună s-a cristalizat, statele NATO au priorităţi diferite – unele se concentrează pe descurajare, altele sunt înclinate să promoveze dialogul şi flexibilitatea. Politicienii şi diplomaţii ştiu că numai prin combinarea acestor două categorii de priorităţi se poate obţine consensul în Alianţă”, a spus fostul ministru de Externe.

  Întrebat de MEDIAFAX care sunt raţiunile acestei abordări duale, Diaconescu a spus, referindu-se la “descurajare”: “din acest punct de vedere, este foarte probabil ca pe un interval mediu de timp, Moscova să nu-şi facă planuri strategice de intervenţie în spaţiul NATO”.

  “În viziunea Rusiei statele de la frontiera estică a Alianţei nu sunt în aceeaşi categorie cu Ucraina. Ele sunt state NATO, dar aflate «în sfera de influenţă» a SUA. Totodată sunt însă şi «partea vulnerabilă a Alianţei», o zonă în care Rusia ar putea fi tentată să joace agresiv dacă simte nevoia să ridice mizele sau să escaladeze. Această necesitate poate rezulta din dosare geo strategice care să nu aibă nimic în comun cu state precum România sau Polonia”, a explicat, pentru MEDIAFAX, fostul ministru de Externe.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img