More

    Titularizare cu probleme

    titularizare

    S-au afişat ieri rezultatele la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice, a catedrelor vacante sau rezervate din învăţământul preuniversitar, sesiunea 2016.

    Astfel, toți cei 313 candidaţi care au susţinut proba scrisă a examenului au fost notaţi. Situaţia, pe tranşe de medii, la nivelul judeţului Satu Mare se prezintă astfel:

    – 88 candidaţi cu note mai mici decât 5;

    – 103 candidaţi cu note mai mari decât 5 şi mai mici decât 7;

    – 122 candidaţi cu note mai mari decât 7;

    Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Satu Mare este de 71,88%.

    Candidaţii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii la Inspectoratul şcolar, până astăzi, 28 iulie 2016, în intervalul orar 9-15. Rezultatele finale se vor afişa în data de 3 august 2016.

    Candidaţii care au obţinut nota minim 7 atât la proba scrisă cât şi la proba practică sau inspecţia specială la clasă se pot titulariza în condiţiile în care vor fi repartizaţi pe posturi publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, iar candidaţii care au obţinut nota minim 5 atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă pot fi repartizaţi pentru suplinire în anul şcolar 2016-2017.

    Reamintim că în judeţul Satu Mare sunt scoase la concurs un număr de 809 posturi didactice/catedre. Dintre acestea, 427 sunt catedre incomplete (fracţiuni de normă), iar 382 sunt posturi didactice/catedre complete. Dintre posturile complete, 324 sunt publicate pentru angajare pe perioadă determinată (netitularizabile) şi 58 sunt publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile).

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE