Blugii, mereu la modăblugi-1

Blugii au fost, sunt si vor fi la moda mereu… asa spun specialistii insa si oamenii de rand care nu-I schimba pentru altceva.Comoditatea şi eleganţa lor îi transformă în una dintre piesele de vestimentaţie prefe-rate atât de tineri, cât şi de doamne şi domni.

Cu totii avem in garderoba o pereche de blugi. Dar, mai mult ca sigur nu ne-am intrebat cand a aparut prima pereche de blugi si unde? Pentru prima data blugii au aparut in Genova in epoca asa numitelor republici maritime fiind destinati celor care isi petreceau cea mai mare parte a timpului in largul marilor. In acea perioada, blugii erau considerati “uniforma” lupilor de mare. Treptat, datorita rezistentei, indiferent de conditiile de utilizare, blugii au fost considerati ca fiind parte integranta din uniforma minerilor. Ulterior, moda blugilor s-a impus la nivel mondial, devenind un accesoriu vestimentar folosit de mic, cu mare. Culoarea materialului din care sunt confectionati blugii este cu precadere albastrul de diferite nuante, in functie de gradul de prespalare. Daca exista ceva ce nu lipseste din garderoba oamenilor, indiferent ca sunt scurti, lungi, evazati sau stramti pe picior, acestia sunt blugii. S-a facut un studiu in urma caruia s-a constatat ca o domnisoara detine, in medie, peste cinci perechi de blugi.
“Am în dulap cel puțin 10 perechi de blugi, este adevărat că îmbrac mai des trei, patru dintre ei… însă sunt acolo, și tot mai cumpăr. Oricâți blugi ai avea, niciodată nu sunt destui. Moda e mereu alta” ne-a spus o domnișoară.

blugi-2
Un sătmărean a declarat că blugii îl reprezintă. “În ziua de azi poți îmbrăca blugi oriunde.Chiar dacă vrei să fii elegant, îți pui o cămașă, o pereche de pantofi și ai plecat, atitudinea contează.”
Pantalonii nu sunt singurele piese vestimentare din blugi preferate. Se poartă cămăși, geci sau fuste. In 2016 blugii rupți sunt foarte la modă.
Faptul ca sunt comozi si eleganti transforma blugii intr-una dintre piesele de vestimentatie preferate de oameni, indiferent de varsta si sex. Blugii sunt purtati aproape zi de zi, indiferent de anotimp, pentru ca sunt extrem de simplu de asortat, ceea ce-i face sa nu fie niciodata demodati.
Vara aceasta sunt încă în tendinţe skinny jeans, albaştri, gri, negri sau chiar mov. Şi pentru că un strop de noutate trebuie să existe, designerii s-au gândit să adauge un element uşor de obţinut: dacă mai aveţi prin dulap o astfel de pereche din anii trecuţi, suflecaţi-i, punând în valoare gleznele fine. Şi dacă un astfel de model de jeanşi nu vă avantajează, puteţi alege blugii evazaţi sau largi, căci şi ei rămân în tendinţe. Ei trebuie purtaţi, conform sugestiilor specialiştilor în domeniu, cu eşarfe şi sacouri cambrate. Curelele vesele, nu foarte groase, vor fi pata de culoare.
Jeanşii clasici, închişi la culoare şi drepţi, cu o zonă lată pentru curea, cinci buzunare şi capse metalice, sunt modelul care se menţine în top, potrivit atât doamnelor, cât şi domnilor, indiferent de siluetă.
Dacă silueta dumneavoastră a avut de suferit, puteţi alege blugii cu talie înaltă, care revin în vogă. Acest model vă va ajuta să ascundeţi micile imperfecţiuni, creând impresia unei talii subţiri.

Raluca Jofi

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts