More


  Casa Regală a României a anunţat programul funeraliilor Reginei Ana

  - Advertisement -

  poza-pag-7

  Funeraliile Reginei Ana a Romaniei vor incepe sambata, in Bucuresti, la Palatul Regal, urmand ca ceremonia finala a inmormantarii sa aiba loc la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges, informeaza Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui si site-ul oficial al Familiei Regale a Romaniei.

  Iata mai jos programul funaraliilor:

  Intre orele 9.30 si 10.30 sunt programate sosirile celor care vor participa la funeraliile Reginei la Palatul Regal, Sala Tronului. Acestia vor fi membri ai Familiei Regale a Romaniei, musafiri straini, membri ai Familiilor Regale straine, oficiali ai statului roman. Cei prezenti vor lua parte la o scurta slujba religioasa oficiata in Sala Tronului, dupa care, incepand cu ora 10.40 si pana la ora 11.00, vor iesi pe rand in Piata Palatului Regal, urmati de sicriul Reginei Ana, purtat de opt militari ai Regimentului 30 Garda “Mihai Viteazul”.

  Intre orele 11.00 si 11.20 se va desfasura in Piata Palatului Regal slujba religioasa oficiata de Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti. Accesul publicului in Piata Palatului este liber, in zonele special amenajate pentru participanti. Inceperea si incheierea ceremoniei vor fi marcate de un semnal de trompeta.

  Intre orele 11.20 si 11.40 sicriul Reginei va fi asezat in masina mortuara alaturi de crucea de lemn, coroana de flori albe si stindardul Reginei.

  Intre orele 11.40 si 12.00 cortegiul funerar traverseaza Piata Palatului Regal, Bulevardul Magheru, Piata Romana. La Piata Romana calaretii se vor retrage si se va continua traseul cu viteza mica in directia Piata Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle si Bulevardul Maresal Prezan pana la Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire si nu se va face slujba religioasa.

  Intre orele 12.00 si 15.00 va avea loc deplasarea de la Arcul de Triumf pe traseul Chitila – Gaesti – Topoloveni – Pitesti – Curtea de Arges. Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati. La Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges sicriul va fi coborat din masina mortuara si asezat pe catafalc.

  Slujba de inmormantare a Reginei Ana se va desfasura in doua parti: intre orele 15.00 si 15.50 in fata Noii Catedrale, unde, pe langa membrii Familiei Regale a Romaniei si membrii Familiilor Regale straine, va avea acces si presa; intre orele 15.50 si 16.10 in Pronaosul Noii Catedrale, unde slujba va fi strict privata. Slujba va fi oficiata de Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argesului, in prezenta Inalt Preasfintiei Sale Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti. Publicul va avea acces doar in fata portii de intrare in Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Arges.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img