Clujul este pregătit pentru Untold 2016Untold_Festival,_main_stage

Clujul devine capitala muzicii electronice. De joi începe festivalul Untold la care sunt așteptați peste 300.000 de tineri din întreaga lume. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, iar autoritățile susțin că se vor lua toate măsurile de siguranță pe perioada festivalului. Autoritățile locale și organizatorii evenimentului au organizat o conferință de presă pentru a prezenta noutățile, programul, dar și măsurile de securitate care se iau în aceste zile în Cluj Napoca.

Peste 5.000 de persoane lucrează în producția efectivă a festivalului UNTOLD, dintre care peste 1200 sunt voluntari, un număr mult mai mare decât la prima ediție. În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 200 de camioane necesare pentru transportul logistic, peste 350 de toalete suplimentate față de cele oferite de infrastructura locațiilor.
Scena principală, URSUS UNTOLD ARENA, este mult mai mare decât cea de anul trecut, are 28 de metri înălțime și peste 120 de metri baza. Puterea instalată de energie electrică la mainstage depășește 2500 kw, asta înseamnă consumul lunar de energie a 5 comune mari din România.  La această scenă au fost folosite nici mai mult și nici mai puțin de 35 km de cabluri electrice, de fibră optică și de semnal sunet și video.
Perimetrul festivalului este împrejmuit de 8 km de gard. Pentru grafica și designul tuturor scenelor, s-au adunat peste 800 de ore de muncă a peste 15 ilustratori ce au contribuit la crearea universului UNTOLD din acest an.
Măsuri de siguranţă
Peste 600 de politiști din toate structurile Inspectoratului General al Poliției Române, 400 de jandarmi, dar și 125 de polițisti locali vor asigura liniștea și siguranța în acest an la Festivalul UNTOLD. În plus vor exista și 500 de agenți de securitate privați care vor activa in perimetrul evenimentului.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj va avea două spitale de campanie, unul amplasat în zona stadionului Cluj Arena și unul de rezervă. De asemenea toate camerele de gardă ale tuturor spitalelor din Cluj Napoca, dar și din județ vor fi deschise pentru sprijin medical, în caz de nevoie.

Check in şi accesul în festival
Preschimbarea biletelor în brățara de festival se face începând cu data de 3 august la zona de check in, de la singura intrare in festival, amplasată în Parcul Central dinspre Opera Maghiară. Aceasta este singura zona in care festivalierii pot schimba biletele sau abonamentele in brățări. Cei care doresc să-și achizitioneze bilet de 1 zi in perioada festivalului pot să o facă de la cele 5 case de bilete de la intrarea in festival.
În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, poșete, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți Participanți.
Este permis accesul cu: medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică. De asemenea este permis accesul cu borsete și steaguri susținute de bețe telescopice.
Pentru întreaga listă de obiecte permise și interzise, atât în perimetrul festivalului, cât și în campingul UNTOLD , participanții pot consulta site-ul www.UNTOLD.com

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts