Cum a ajuns un antrenor de box, care a studiat filosofia la Universitatea Sorbona din Paris, unul dintre cei mai cunoscuţi parfumieri ai lumiithe-orchid-man-1

N-ai crede că un pasionat de box poate fi, în acelaşi timp, îndrăgostit de filosofie, dar şi iscusit în crearea parfumurilor. În toate, David Frossard, directorul artistic al casei franţuzeşti Frapin, vede o artă şi pe toate încearcă să le armonizeze cum ştie el mai bine.

Familia Frapin, stabilită în sud-vestul Franţei în secolul al XIII-lea, s-a dedicat producerii brandului de coniac cu acelaşi nume, până când a început să creeze şi parfumuri inspirate din aroma coniacului. Continuând cultura şi istoria franceză, Frapin produce esenţe în serii limitate, tocmai pentru a nu face rabat de la calitate, iar Frossard este fericit să spună că aici poate crea parfumuri care să reflecte libertatea lui de exprimare, chiar şi când inspiraţia lui este boxul, scrie Ziarul Financiar.

David Frossard a lansat recent parfumul Orchid Man, despre care spune că este reflecţia violenţei combinate cu eleganţa, rezultând într-o esenţă care inspiră putere, stil, virilitate şi prospeţime. Orchid Man este disponibil în Beautik Haute Parfumerie.

Ce v-a inspirat în crearea parfumului Orchid Man?

Orchid Man este inspirat dintr-o artă nobilă, boxul. Sunt antrenor de box în Paris, am fost totdeauna fascinat de acest sport, un simbol al omului care luptă împotriva lui însuşi ca să devină din ce în ce mai bun. Boxul este o reprezentare foarte bună a vieţii. Sursa mea de inspiraţie a fost boxerul francez Georges Carpentier, pentru că el nu era agresiv, ci mai degrabă artist, dar, totodată, şi unul dintre cei mai buni luptători din toate timpurile. N-a fost doar boxer, ci şi un erou de război, ca pilot în armata franceză în timpului Primului Război Mondial. A fost o celebritate ca sportiv în anii ’20, în Statele Unite, dar şi în industria filmului de la Hollywood. A avut o viaţă plină de aventură şi sete de cunoaştere şi tocmai de aceea el a fost cel care m-a inspirat cel mai mult pentru Orchid Man.

Citeşte continuarea în Ziarul Financiar.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts