More


  Delia Popescu este noul ministru al Comunicaţiilor

  - Advertisement -

  57a9de1e682ccf9597cd4d42

  Delia Popescu, preşedinte al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României din 2014, este noul ministru al Comunicaţiilor, a anunţat marţi Guvernul.

  ”Premierul Dacian Cioloş a înaintat astăzi preşedintelui României Klaus Iohannis propunerea de numire în funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională a doamnei Delia Popescu”, a informat Executivul prin intermediul unui comunicat de presă.

  Noul ministru al Comunicaţiilor va depune jurământul miercuri. Iohannis a semnat decretul de numire.

  Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi decretul pentru numirea Deliei Popescu în funcţia de Ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, a anunţat Administraţia Prezidenţială imediat după ce Guvernul a făcut publică nominalizarea.

  Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc miercuri la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

  Cine este Delia Popescu, ministrul Comunicaţiilor
  Delia Popescu a fost numită preşedinte al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României în 2014, în timpul Guvernului victor Ponta. Anterior a fost vicepreşedinte al Centrului Naţiaonal de Management pentru Societatea Informaţională, instituţie subordonată Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, care gestionează, operează şi dezvoltă sisteme informatice destinate guvernării electronice (SEAP, SAET, SEN, SNEP).

  Noul ministru activează în domeniul e-guvernării din anul 2003, ocupându-se de dezvoltarea şi implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăteni cât şi pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Naţional Electronic de Plată online taxe şi impozite – SNEP).

  În perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informaţională. Din 2007 până în 2008 a fost şef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale. Din 2013 este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Naţională pentru Informaţii Spaţiale privind datele spaţiale.

  Delia Popescu s-a născut la Bucureşti în data de 22 noiembrie 1978 şi este necăsătorită.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img