Pleci în vacanță? Asigură-te că animalul tău rămâne în siguranță652x450_081087-hraneste-ti-sanatos-cainele-si-pisica

Dacă te-ai hotărât să pleci în vacanță, trebuie să te gândești și la animalul tău de companie. Pentru că nu îl poți lua cu tine peste tot, trebuie să găsești soluții pentru ca patrupedul tău să rămână în siguranță acasă. Află de la noi ce trebuie să faci!

Orice iubitor de animale vrea să-și petreacă vacanța alături de patrupedul său. Dacă acest lucru nu este posibil, există mai multe variante pentru ca el să rămână acasă în siguranță până stăpânul se întoarce din concediu.

Dacă ai un câine, ar fi bine să îl duci la un hotel pentru câini sau să angajezi o “bonă” pentru acesta. Astfel, el poate socializa cu alte animale și poate învăța lucruri noi. Mult mai puţin costisitoare este varianta în care îţi laşi animalele de companie la un prieten bun sau la o cunoștință în care ai încredere.

Câinii, mai ales cei tineri și activi au nevoie de supraveghere permanentă, așa că nu pot fi lăsați singuri, chiar dacă lipsești doar două zile. Dacă ai rezolvat acest aspect, asigură-te că acolo unde va ajunge va avea toate condițiile de acasă, astfel încât să nu îți simtă lipsa.

Împachetează-i jucăriile preferate, păturica și accesoriile pentru întreținere. Este foarte important să îi asiguri mâncarea necesară pentru zilele în care vei fi plecat. Este recomandat să cumperi hrana de câini cu care este obișnuit în fiecare zi.

Pe lângă toate acestea are nevoie doar de o persoană iubitoare, cu care să se joace și să se plimbe în parc sau în oraș.

În cazul pisicilior lucrurile se complică. Pentru că ele sunt mult mai sensibile, dar și independente, au nevoie de un îngrijitor atâta timp cât tu pleci de acasă. Asta dacă nu îți dorești să îți revezi locuința devastată, cu mobila distrusă, asigură-te că o/le lași cu persoana potrivită.

Lasă-le jucăriile preferate și roagă-l pe îngrijitor să se joace câteva minute pe zi cu felinele. Astfel, timpul va trece mai repede și pisicile vor fi mai liniștite.

Nu uita să cumperi mâncare pentru pisici suficientă pentru zilele în care își vor petrece timpul cu un alt “stăpân”. În plus, trebuie să îl informezi pe îngrijitor cât mănâncă o pisică la o masă.

Igiena pisicilor este foarte importantă. Nicio felină nu se simte bine cu o litieră murdară. Astfel, înainte de a pleca în vacanță, asigură-te că i-ai pregătit toate condițiile necesare.

Atât câinii, cât și pisicile trebuie să fie lăsate cu persoane de încredere. Înainte de a pleca în vacanță , lasă o listă cu preferințele animăluțului și foarte important, în caz de urgență, notează-i numărul medicului veterinar.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts