More

    Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, deschis unei moţiuni: Un guvern interimar cu atribuţii limitate nu ar fi o problemă

    kelemen-hunor-marius-dumbraveanu

    Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, se declară deschis discuţiilor despre o moţiune de cenzură, spunând că un guvern interimar cu atribuţii limitate ”nu ar fi o problemă pentru România”, dar că ”e treaba PSD cum gestionează această chestiune”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

    Întrebat care este opinia UDMR faţă de eventuală moţiune de cenzură care ar putea fi depusă de PSD, Kelemen Hunor a declarat luni corespondentului MEDIAFAX că vede posibil un guvern interimar cu atribuţii limitate până la alegeri.

    ”În acest moment o moţiune de cenzură poate fi susţinută cu mai multe argumente împotriva Guvernului, dar e treaba PSD cum gestionează această chestiune. Noi nu am avut discuţii, nici cu PSD, nici cu alţii, deci nu am cum să comentez o intenţie lansată în presă, fără să ştim care este textul moţiunii, care sunt argumentele. Un guvern interimar cu atribuţii limitate până la alegeri, până la formarea unui nou Guvern, nu ar fi o problemă pentru România, nu ar fi o tragedie. Oricum, acest Guvern nu va veni cu bugetul pe anul viitor pentru că nu are susţinerea necesară, nu are majoritatea necesară şi nici legitimitatea necesară pentru a cere votul Parlamentului pentru bugetul pe 2017”, a explicat Kelemen.

    Potrivit acestuia, o astfel de temă poate fi abordată după 1 septembrie.

    ”Noi avem nemulţumirile noastre care cresc faţă de acest guvern, dar în acest moment nu pot să spun dacă am vota, nu am vota, am susţine sau nu o moţiune de cenzură, argumente ar exista”, a precizat liderul Uniunii.

    La rândul său, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii minorităţilor naţionale se vor întâlni după data de 1 septembrie pentru a discuta dacă vor susţine moţiunea de cenzură pe care PSD a afirmat că ar putea să o depună.

    “Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale se va întâlni după data de 1 septembrie şi vom decide atunci dacă vom susţine sau nu o moţiune de cenzură”, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

    Kelemen: Aşteptăm consultări cu premierul pentru alegeri, acceptăm şi 27 noiembrie şi 11 decembrie

    Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că Uniunea aşteaptă consultări cu premierul Dacian Cioloş pentru stabilirea datei alegerilor parlamentare, precizând că formaţiunea pe care o conduce acceptă şi 27 noiembrie şi 11 decembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

    Kelemen Hunor a declarat luni corespondentului MEDIAFAX că dacă se ia în calcul varianta de 27 noiembrie, ar fi necesară o Hotărâre de Guvern cel mai târziu pe 26 august, totul depinzând, însă, de Guvern.

    ”Sunt foarte puţine variante pentru alegerile parlamentare, 27 noiembrie, 4 sau 11 decembrie. Dacă luăm în calcul prima dată, atunci ar fi necesară o Hotărâre de Guvern cel mai târziu pe 26 august. Depinde, însă, de Guvern. Guvernul a trimis partidelor o analiză, în care au fost propuse mai multe date privind alegerile, analiză din care eu am dedus că premierul şi Guvernul doresc ca scrutinul să aibă loc în 11 decembrie. Poate avea loc şi pe 27 noiembrie, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Premierul ne-a promis că va face consultări înainte de a se emite o HG, dar discuţii încă nu au fost, le aşteptăm. Noi putem accepta şi 27 noiembrie şi 11 decembrie, nu ar fi nicio problemă, noi vom fi pregătiţi pentru ambele date”, a spus Kelemen.

    Potrivit acestuia, data de 4 decembrie nu ar fi una potrivită pentru alegerile parlamentare, de aceea UDMR ar fi de acord cu celelalte două variante.

    Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că Guvernul ar trebui să organizeze alegerile parlamentare înainte de 1 decembrie, apreciind că cele două variante prezentate de Executiv, 4 şi 11 decembrie, sunt nepotrivite.

    Aceeaşi poziţie a avut-o şi ALDE, dar şi liderul PSD, Liviu Dragnea, care a afirmat vineri că cea mai potrivită dată pentru alegerile parlamentare ar fi 27 noiembrie.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE