More


  Recep Tayyip Erdogan: doresc să restabilesc relaţiile cu Rusia de la zero – interviu Tass

  - Advertisement -
  Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks to the media during a joint press conference with his Hungarian counterpart Janos Ader after their talks in Ankara, Turkey, Thurday, March 12, 2015. Ader is in Turkey for a state visit. AP Photo/Burhan Ozbilici)
  Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei Tass,că doreşte să restabilească relaţiile cu Rusia de la zero şi să reia cooperarea în unele sectoare, relatează Reuters online.

  În interviul acordat agenţiei Tass, Erdogan s-a referit în mod repetat la Putin folosind calificativele “dragul” sau “respectatul” Vladimir şi l-a numit prieten.

  “Acestă vizită mi se pare o nouă piatră de hotar în relaţiile noastre bilaterale, pornind din nou de la zero”, a declarat Erdogan pentru Tass.

  “O nouă pagină va fi deschisă în ceea ce priveşte legăturile ruso-turce. Această nouă pagină va include cooperarea militară, economică şi culturală”, a mai subliniat liderul turc.

  Erdogan a acordat acest interviu în ajunul întâlnirii cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în Sankt Petersburg, eveniment ce are rolul de a pune capăt unei perioade tensiontate după ce Turcia a doborât un avion rus în apropiere de graniţa cu Siria, în noiembrie 2015.

  Rusia a impus Turciei sancţiuni economice, iar numărul de turişti ruşi care vizitează ţara a scăzut cu 87 la sută în prima jumătate a anului 2016.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img